Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 19. januar 2002 kl 21.35 Med hjartet på rette staden

Livets skjeve gang i Aidensfield

Bernie Scripps (Peter Benson), Claude Greengrass (Bill Maynard), David Stockwell (David Lonsdale) og Mary Ward (Arbel Jones) i
Bernie Scripps (Peter Benson), Claude Greengrass (Bill Maynard), David Stockwell (David Lonsdale) og Mary Ward (Arbel Jones) i "Med hjartet på rette staden". (Foto: Yorkshire Television)
Bruktbilsvindel, konemishandling, utroskap – livet går sin skjeve gang i Aidensfield som de fleste andre steder. I ukens episode av ”Med hjartet på rette staden” kommer en bruktbilforhandler i politiets søkelys. Og Claude Greengrass får to duer som betaling for en gammel gjeld, men begynner å lure da han vil teste deres egenskaper som brevduer.

En innbygger i Aidensfield skaffer seg en bruktbil hos et lokalt firma, men krasjer med den like etter. Kjøperen anmelder innehaveren fordi han mistenker at noe var i veien med bilen. Politikonstabel Mike Bradley blir satt på saken.

Slett bil, dårlig kone
Bruktbilforhandler Marsden gjør gode miner til slett spill og hevder at bilen var tipp topp. Men så åpenbarer fru Marsden seg, mer eller mindre helseslått. Særlig villig til å uttale seg om hva som foregår, er hun selvsagt ikke, og Mike Bradley sender henne til legen. Men så er det at Mike kniper herr Marsden i utroskap. Muligens noe som vil få vann på mølla hos fru Marsden?

Mer om serien
Den britiske serien ”Med hjartet på rette staden” (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen har lenge vært Nick Rowan (Nick Berry), men han har nå fått en stilling i det kanadiske ridende politi. Plassen som betjent etter Nick er nå overtatt av Mike Bradley (Jason Durr).

“Med hjartet på rette staden” er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 8)
I rollene: Bl.a. Jason Durr, Derek Fowlds, Bill Maynard og Kazia Pelka
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Bernie Scripps (Peter Benson), Claude Greengrass (Bill Maynard), David Stockwell (David Lonsdale) og Mary Ward (Arbel Jones) i ”Med hjartet på rette staden”. (Foto: Yorkshire Television)