Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 24. august 2005 kl 23.10 Little Britain

Livet går sin gang – eller…

Matt Lucas og David Walliams er to mangesidige komikere – for å si det mildt (Foto: BBC Three)
Matt Lucas og David Walliams er to mangesidige komikere – for å si det mildt (Foto: BBC Three)
Tenåringsmoren Vicky Pollard forteller sosialarbeideren at hun har byttet bort babyen mot en CD med "Westlife". Slankeeksperten Marjorie Dawes prøver å fortrenge at hun har hatt en one night stand med vektvokteren Paul, og Lou maler Andys rom. Det eneste Andy må gjøre er å velge farge.

I den lokale puben i Llandewi Breffi avlyser Daffyd homokvelden. Han er vettskremt over at så mange kommer til puben. De nygifte, læreren Edward og eleven Samantha, inviterer hennes foreldre til middag. Den ni-årige Ralph Patterson er på audition til "Bugsy Malone", og moren Sandra gjør sitt beste for å bli kvitt konkurrentene.

I politikken er det tid for partiets landsmøte, og statsminister Michael bruker kvelden på hotellet til å finpusse den store talen sin.

Om serien
Little Britain er opprinnelig en svært populær radioserie som BBC nå har laget fjernsyn av. I sommer inviteres seerne med på en ellevill oppdagerferd på de britiske øyer, hvor innbyggerne ikke er mindre elleville. Det sørger nemlig komikerne Matt Lucas og David Walliams for. Disse to spiller nemlig samtlige roller, og fortelleren Tom Baker er på plass med veltalende og innsiktsfulle kommentarer.

Vi blir med på en begivenhetsrik reise til det skotske høylandet, gjennom Wales og den rolige engelske landsbygda til de noe mindre rolige bydelene i de store byene. Og persongalleriet er mangfoldig. Her er et lite utvalg: Daffyd er den eneste homofile mannen i landsbyen – og sånn skal det også være hvis han får bestemme. Marjorie Dawes er en slankeekspert med tvilsomme metoder, og skolejenta Vicky Pollard er alle læreres og sosialarbeideres skrekk. Transvestitten Emily og folk i Downing Street nummer 10 er også med i persongalleriet, samt de uatskillelige vennene Lou og Andy.

Britisk komiserie (2003)
Produsert av BBC Three
Originaltittel: "Little Britain"
Med Matt Lucas, David Walliams og Tom Baker
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78


LENKER
  • Hjemmeside