Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 19. mars 2001 kl 19.55 Sanger om kjærligheten: Tredje gangen gjelder det

Sanger om kjærligheten: Tredje gangen gj


Mandag 19. mars kl 19.55
Sanger om kjærligheten (4:4)
Tredje gangen gjelder det

Kjærlighetens karusell

Mia synes at hun bør elske Anders ettersom de er gift. Det er ham hun har utpekt til far for sine fremtidige barn. Problemet er at han ikke vil levere - ennå. Det er så mye annet han skal ha gjort først, for eksempel å hoppe i seng med andre. Et kjapt nummer er jo ikke det samme som utroskap, mener Anders.

Vi er kommet til den siste av fire romantiske komedier om unge mennesker og deres kjærlighetsforviklinger. I \"Tredje gangen gjelder det\" snurrer kjærlighetskarusellen i høyt tempo, med den forsmådde Mia (Gunilla Paulsen) i sentrum.

Mia vet at alle ekteskap har sine opp- og nedturer. Foreldrene hennes (Brasse Brannström og Lena Strömdahl) har vært gift i 34 år, og fortsatt krangler, elsker og danser de like lidenskapelig som da de var unge. Men for Mia er spørsmålet om Anders (Steve Kratz) i det hele tatt er den rette for henne.

Livet til Mia tar en ny vending når farmoren hennes inviterer en vilt fremmed mann til slektsmiddagen. Han heter Johan (Boman Oscarsson), er veterinær og har en magisk tiltrekning både på hunder og ulykkelige fruer...

Om serien
Det dreier seg om unge mennesker og deres kjærlighetsliv i den svenske serien \"Sanger om kjærligheten\". Den består av frittstående, timelange filmer som alle tilhører sjangeren romantisk komedie, med unge mennesker i hovedrollene både foran og bak kamera.

Det er Sveriges Television Drama som står bak denne satsningen om kjærlighetens dilemmaer. Resultatet er blitt fire lette, muntre filmer med situasjoner mange vil kjenne seg igjen i.

NRK1 mandag kl 19.55

Dramaserie fra Sveriges Television (1999)
Originaltittel: Et litet rött paket (\"För karlekens skull\", \"Drömmen om Elin\", \"Brustna hjartan\" og \"Tredje gången gillt\")
Manus: Ulrika Kolmodin (del 1), Tomas Tivemark (del 2 og 3), Pernilla Oljelund (del 4)
Regi: Charlotte Sachs-Boestrup (del 1), Anders Skog (del 2), Mikael Marcimain (del 3), Simon Kaijser (del 4)
I hovedrollene:
Del 1: Fanny Risberg og Ulf Friberg
Del 2: Shanti Roney, Anna Björk og Birgitte Söndergaard
Del 3: Minna Treutiger, Richard Tancred og Jacob Ericksson
Del 4: Gunilla Paulsen, Steve Kratz, Brasse Brannström, Lena Strömdahl og Boman Oscarsson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilder
1. Mia (Gunilla Paulsen) er gift med Anders (Steve Kratz), som har et våkent øye for andre kvinner. (Foto: Joakim Strömholm, SVT)

2. Yngve (Brasse Brannström, t.v.) og Louise (Lena Strömdahl) lever i et lidenskapelig samliv etter 34 års ekteskap. Barna deres, Mia (Gunilla Paulsen) og Matti (Daniel Larsson), har ikke vært like heldige på kjærlighetsfronten. (Foto: Joakim Strömholm, SVT)