Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 3. september 2008 kl 19.55 Last Man Standing

Danser med stokker

Danser med stokker – ingen spøk når du slåss mot topptrente zuluer! (Foto: BBC Worldwide)
Danser med stokker – ingen spøk når du slåss mot topptrente zuluer! (Foto: BBC Worldwide)
Etter å ha vært på eventyr hos kalapalo-indianerne i Amazonas’ regnskog, forflytter nå teamet med seks topptrente idrettsmenn seg til Sør-Afrika. I reality-serien Last Man Stand bærer det til Zululand for å konkurrere i den eldgamle kunsten å slåss med stokker.

I ti dager øver britene Richard, Rajko og Mark sammen med sine amerikanske kamerater Brad, Jason og Corey på å slåss med stokker slik ekte zulukrigere gjør. Det er en tøff sport der blodsutgytelser og mannefall aldri er utelukket.

Innvielsen i kunsten å kjempe med stokker er en sentral del av zulukulturen og markerer overgangen fra guttedager til manndom. Våre seks karer tar del i innvielsesritualene og lærer seg den spesielle dansen som inngår i stokkekamp.

Zulu-bryllup
Richard, Rajko, Mark, Brad, Jason og Corey gjennomgår innvielsesseremonien til stokke-kampen. De inntar også magiske styrkedrikker, for å få mot til å holde kamp-oppvisning på et kongelig zulu-bryllup.

Den ellers så nøkterne Oxford-studenten og gentlemannen Richard er som forstenet før stokkekampen. Han går til en heksedoktor for å få råd og hjelp. Heksedoktoren gir Richard et spymiddel som skal gjøre engelskmannen modig.

Kommer de seks til å bli godtatt som zulu-krigere? Og hvem av dem vinner stokkekampen og bli kåret til Last Man Standing?

Om serien
Det er blodig alvor i den britiske reality-serien Last Man Standing. Gjennom åtte omganger forflytter seks deltakere, alle topptrente idrettsmenn, seg fra kontinent til kontinent og møtes til dyst på stadig nye måter.

Bare én kan vinne når seks idrettsungdommer fra Vesten blir utkommandert til de mest avsidesliggende deler av verden. Der skal de bo og leve sammen med de innfødte, trene sammen med dem og konkurrere i deres eldgamle former for sportskonkurranser.

Disse konkurransene er noen av de tøffeste i verden. De seks utvalgte skal bl.a. bryte på innfødt vis med indianere i regnskogen i Amazonas, kick-bokse i India og kjempe mot svin på Nicobar-øyene.

I hver av de åtte episodene får karene en ny utfordring. Hele veien må de seks holde seg til de lokale konkurransereglene. Hvordan vil de klare seg når de skal kjempe mot de lokale mestere – og mot hverandre?

I tillegg til konkurransene må de delta i jakt, dans, svartekunst, gjennomgå årelating, prøve de innfødtes rusmidler, utholde ulike former for piercing osv. Har britene Richard, Rajko og Mark sammen med sine amerikanske kamerater Brad, Jason og Corey tæl nok til å oppnå de innfødtes respekt?

Britisk dokumentarserie i 8 deler (2007)
Originaltittel: Last Man Standing
Kveldens episode: South Africa
Produsert av: BBC Worldwide
Pressekontakt i Programinformasjon:Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no

LENKER
  • Les mer