Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 24. mai 2010 kl 20.20 Stemmen fra Telemark

Porsgrunnsgutten Didrik

Didrik Solli-Tangen representerer Norge i ESC 2010, men er egentlig en helt vanlig gutt fra Porsgrunn. (FOTO: Fredrik Arff/NRK)
Didrik Solli-Tangen representerer Norge i ESC 2010, men er egentlig en helt vanlig gutt fra Porsgrunn. (FOTO: Fredrik Arff/NRK)
Norges representant i Eurovision Song Contest 2010 sang seg inn i manges hjerter med "My Heart Is Yours" 6.februar 2010. I dette portrettet følger vi Didrik Solli-Tangen i tiden før og etter den norske finalen.

Det ble sagt at Didrik Solli-Tangen gjemte seg fra offentligheten etter MGP-seieren, men vi skal se at den unge porsgrunnsgutten har hatt travle dager og høyt tempo i månedene etter finalen.

Vi blir med Didrik da han deltok i norske Melodi Grand Prix, og vi følger ham videre i tiden etter finalen. Vi blir med på blant annet pressejobbing og motefotografering. Vi ser også hvordan en tur til hjembyen ble til en hyllest der 3000 mennesker møtte opp for å feire sin lokale helt.

Opera og biler
Didrik er klassisk skolert operastudent og har stemme som en gud. Han er også en helt vanlig gutt fra Porsgrunn med interesse for motor og bil - og han kan alt om hva som befinner seg under panseret på en bil.

Det blir en tur innom Porsgrunn videregående skole hvor Didrik startet karrieren med sine trappekonserter, og i klipp fra private videoer får vi bilder fra operasangeren som barn.

Egenprodusert portrettprogram (2010)
Produsert av NRK Underholdning
Produsent og regi: Hege Westad
Prosjektleder: Leif-Åge Reme
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen , tlf 91164716
TV-seere bes kontakte Publikumssevice, tlf 815 65 900
Publikumssevice