Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 29. juli 1999 kl 20.40 På tokt med Quest: Utenfor glassruten

På tokt med Quest: Utenfor glassruten (t


NRK2 torsdag 29. juli kl 20.40
På tokt med Quest (1:9) Utenfor glassruten

Avslører havets hemmeligheter

Se for deg en gruppe renommerte forskere og oppdagelsesreisende, og sett dem ombord på et 190 fot stort forskerskip med helikoptere, ubåter og spesialiserte dykkerfasiliteter til disposisjon. Legg deretter til to internasjonalt anerkjente undervannsfotografer. Da får du skipet Quest og dets mannskap.
Skipet Quest er utviklet og utstyrt spesielt for å være et ideelt selvforsynt forskerfartøy, og mannskapet tester ut skipets kapasitet til det fulle når de reiser rundt på verdens store hav.
Det er det australske ekteparet Andrew og Liz Wight som har tatt initiativet til å gå ombord på Quest. Det er også fra disse omgivelsene de presenterer sin utforsking og undersøking av ukjente fenomener.
Ledende australske forskere har bistått ekteparet i denne serien om maritime forskningsprosjekt, og for de to er det å reise med Quest en drøm som er gått i oppfyllelse. Quest er nemlig et fartøy som gir ekteparet anledning til å avsløre maritime undre fra både deres kontinent i tillegg til resten av verden.

På haijakt
I kveldens første episode drar Quest fra Sydney over til Lord Howe Island. Quest-teamet får med seg eksperter fra en av verdens største akvarium og sammen starter de en ekspedisjon for å samle inn noen av havets noe uvanlige skapninger. Andrew og Liz integreres i fangingen av en moden hunnhai, og de kjemper hele tiden mot klokka.
Om serien
Dokumentarserien om forskerskipet Quest og deres mannskap tar oss med langt ned i det dypeste av uopplevde dyp, og gir oss bemerkelsesverdige scener som aldri tidligere har blitt vist på film. Opplevelsene er alt fra eksplosjonen av farger i Great Barrier Reef i Australia, til majestetisk sjølandskap i Alaskas isbreer.
Fartøyet Quest tar seerne med fra den ene enden av verden til det andre, hele tiden på jakt etter å avsløre nye mysterier havet kan by på.

NRK2 torsdag 29. juli kl 20.40

Bilder (via Scanpix/Internett)
Fartøyet Quest har blant annet en egen ubåt som brukes til å søke blant annet etter mystiske vrak på havbunnen.

Ekteparet Andrew og Liz Wight har fått drømmen i oppfyllelse når de nå kan reise rundt og oppdage havets maritime hemmligheter på et eget forskerskip.

Produsert av Quest Australia Productions L.L.C.og Osford Flim Productions Pty.Ltd
Ved Andrew og Liz Wight
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18