Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 14. juli 2001 kl 21.55 Fakta på lørdag: "Hitman" Hart - et liv som wrestler

Wrestling-historiens

Juks, jåleri og kommers: Eks-wrestleren Bret
Juks, jåleri og kommers: Eks-wrestleren Bret "Hitman" Hart viser verden sannheten om WWF (World Wrestling Federation). (Foto: Joan Hutton)
Med dokumentaren ”Wrestling with shadows” (Skygge-wrestling) har den kanadiske regissøren Paul Jay sjokkert så vel tilhengere som motstandere av wrestling. Denne sirkusaktige blandingen av kroppsbeherskelse og underholdning er blodig god butikk i USA, og det er fritt fram for svindel både i og utenfor ringen.

Bret "Hitman" Hart, den store stjernen fra Calgary, ble snytt for sluttoppgjør i 1998, etter en nesten 30 år lang karrière innen wrestling. Han debuterte som profesjonell i 1976, var champion fem ganger ifølge WWF (World Wrestling Federation), men ble svindlet av forbundsleder Vince McMahon for sluttoppgjøret og pensjonen som tilkom ham.

Dokumentaren viser hvordan alt i og utenfor wrestling-ringen er ”rigget” (bestemt på forhånd). Liksom-slåssingen, de biffete kroppene, brølingen, de glorete kampdraktene, den apeaktige brystkasse-dunkingen og den mentalt debile innstillingen hos den type publikum som frekventerer wrestling-arenaene – alt er med i denne blottleggingen av livshistorien til ”The Hitman”.

Kanadisk dokumentar
Originaltittel: ”Hitman Hart – Wrestling with Shadows”
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57

Bilde
Juks, jåleri og kommers: Eks-wrestleren Bret ”Hitman” Hart viser verden sannheten om WWF (World Wrestling Federation). (Foto: Joan Hutton)