Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 29. desember 2002 kl 10.45 Falkehjertet

Med fugler i hjertet

Katja (9) bor i en forstad til København. Hennes foreldre arbeider hele tiden, og hun har ikke lyst til å leke med andre barn i nabolaget. Hennes store interesse er fugler

Katja leser alt hun kommer over om fugler, og hun lytter til fuglesang mens de andre barna hører på popmusikk. Langt inne i skogen har Katja et hemmelige tre, og gjennom kikkerten sin følger hun utviklingen i en vandrefalks rede.

En dag når Katja er på plass i treet sitt, blir det uvær, og falkenes rede faller ned. Fuglene forsøker å fly vekk, bortsett fra den minste av ungene som ikke kan fly. Katja redder den, men hun finner ingen andre steder å søke ly for uværet enn under presenningen på en lastebil. Her sovner både Katja og den lille falkeungen hun har døpt Kiik, og de våkner ikke før lastebilen er på god vei nedover i Europa.

Et sted på veien flyr Kiik sin vei, og Katja finner fuglen senere på et marked hvor den er til salgs. Pengesummen er uoverkommelig for Katja, men hun må få kjøpt Kiik før den onde Dan Fanucci gjør det. Han samler nemlig på utstoppede fugler, og da er det ingen tvil om hva han vil gjøre med Kiik..


Dansk-norsk spillefilm fra 1999
Originaltittel: Katjas eventyr
I rollene: Fanny Bernth, Alessandro Haber, Loris Tocci og Raimondo Guicha
Norske stemmer: Marte Sofie Løkeland Eide, Kjersti Paulsen og Ørjan Karlsen
Regi: Lars Hesselhodt.
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10