Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 11. april 1999 kl 17.00 Musikk på søndag: Oslo Filharmoniske Orkester spiller Wagner

Musikk på søndag: Oslo Filharmoniske Ork

NRK1 søndag 11. april kl 17.00
Musikk på søndag: Oslo Filharmoniske Orkester spiller Wagner

Wagner i fullsatt konserthus

I et opptak fra et fullsatt Oslo Konserthus i februar framfører det eminente Oslo Filharmoniske Orkester storslagen musikk av Richard Wagner. Dirigent er Horst Stein, en Wagnertolker av rang.
Tre verk er satt sammen til en spennende kontrast: Siegfried Idyll, Forspill til Mestersangerne i Nürnberg og Siegfrids død og sørgemarsj fra Götterdammerung.

Wagners hyllest til Cosima
Om morgenen 1. juledag 1870 samlet Wagner 15 musikere i sitt hjem ved Luzern i Sveits, og plasserte dem i trappen nær soverommet til sin kone, Cosima. Der dirigerte han sin fødselsdagsgave til henne - Siegfried Idyll.
Med ett unntak er alle temaene hentet fra musikkdramaet Siegfried. Unntaket er en tysk vuggesang, \"Schlaf\' mein Kind, schlaf\' ein\", som vi kjenner bedre i Brahms\' versjon. Vuggevisen og verkets tittel kan ha vært tiltenkt sønnen Siegfried, som var et halvt år da verket ble skrevet.

Nibelungen Ring
Mestersangerne i Nürnberg ble uroppført i 1868, og beskriver tysk gemytt og folkekarakter. Forspillet er en festlig og pompøs opptakt i mestersanger-tradisjon.
Götterdammerung inngår i den mektige Nibelungen Ring. Dette dramaet, som er bygget opp på germanske myter og sagn, viser Wagners dramatiske kraft på det sterkeste.
NRK1 søndag kl 17.00

Egenprodusert konsertopptak
Ved Erik Østby og Rolf Clemens
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83