Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 5. januar 2000 kl 22.45 Advokatene

Advokatene (t)

NRK2 onsdag 5. januar kl 22.45
Advokatene (1:14)

Nytt advokatfirma tar saken

Vi skal på nytt stifte bekjentskap med en ny gruppe amerikanske jurister som valser opp med store og små saker, fortrinnsvis i Boston på USAs østkyst. \"Advokatene\" (The Practice) er en av de mest sette dramaseriene i USA, der den nå er inne i sin fjerde sesong.
Det er David E. Kelley, mannen bak suksesser som \"Chicago Hope\" og \"L.A. Law\", som igjen har anrettet en rekke juridiske nøtter fra amerikansk hverdagsliv. Denne gang gir han et mer realistisk og uglamorøst bilde av hverdagen ved et lite advokatkontor i Boston. Her har juristene løs snipp og bukser uten press. Men smarte er de, og de lar seg ikke pille på nesen når sakene til slutt havner i retten. Ofte tar de saker for ubemidlete, og dermed kan det bli vanskelig å holde selskapets stramme budsjett i balanse.

Rettferdighet fremfor alt
Bobby Donnel er sjefen, en ung idealistisk jurist med ubøyelig rettferdssans. Han justerer gjerne loven etter sitt eget hode, hvis han på den måten kan la rettferdighet skje fyllest. Slik havner han ofte som forsvarer i retten. Han kjemper som en juridisk barrikadestormer for å unngå justismord.
Hans høyre hånd er Ellenor Fruett (Camryn Manheim), en fornuftig og frittalende dame. Eugene Young (Steve Harris) er en kjapp og energisk kar, mens Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og noe usikker. Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) er kontorets trygge og rolige sekretær som holder orden på saker og ting. Endelig har vi Jimmy Berluti (Michael Badalucco), en kamerat av Donnell som blir ansatt ved kontoret i en senere episode,
Handlingen er lagt til Boston, men serien er innspilt i Hollywood. David E. Kelley forberedte den gjennom et helt år. Serien er blitt meget godt mottatt av amerikansk presse, og den fikk topplassering ved en avstemning i 1997. Blant annet ble Kelley rost for at han denne gangen har gjort advokatene til alminnelige mennesker, ikke en gruppe sofistikerte, dresskledde japper.

Trusler mot kone og barn
I kveldens episode prøver Eugene å få en rettskjennelse fra en dommer for å forhindre at den voldelige Kevin Gibson fra å nærme seg sin kone Ruth og sønnen Michael. Dette er imidlertid ikke lett, da det ikke finnes beviser for verken trusler eller vold. Må det skje noe dramatisk før dommeren griper inn?

NRK2 onsdag kl 22.45
Tidligere sendt NRK1 4.9.98

Bilder (elektronisk via NTB, Data-tv/Internett)
1. Gjengen i \"Advokatene\": F.v. Jimmy Berluti (Michael Badalucco), Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton), Lindsay Dole (Kelli Williams), Ellenor Fruett (Camryn Manheim) Dylan McDermott (Bobby Donnell) og Eugene Young (Steve Harris).

2. Eugene Young (Steve Harris) må bakse med en voldelig far i den første episoden av \"Advokatene\".

3. Bobby Donnell (Dylan McDermott) er advokatkontorets idealistiske sjef.

4. Lisa Gay Hamilton spiller Rebecca Washington.

5. Lindsay Dole (Kelli Williams) er nyutdannet og usikker.

6. Bobby Donnell (Dylan McDermott) og hans høyre hånd, Ellenor Fruett (Camryn Manheim).

7. (F.v.) Bobby Donnell (Dylan McDermott), Rebecca Washington (Lisa Gay Hamilton) og Ellenor Fruett (Camryn Manheim).

Produksjon: 20th Century Fox (sendt på ABC 1987)
Originaltittel: The Practice
Med Dylan McDermott, Camryn Manheim, Kelli Williams, Steve Harris, Michael Badalucco
Produsent og manusforfatter: David E. Kelley