Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. mars 2009 kl 19.55 Den store klassefesten

Populære damer

I kveld møtes Hanne Krogh og Guri Schanke til duell i Den store klassefesten. (Foto: Ole Kaland/NRK)
I kveld møtes Hanne Krogh og Guri Schanke til duell i Den store klassefesten. (Foto: Ole Kaland/NRK)
I kveld møtes to folkekjære artister til duell i Den store klassefesten. Hanne Krogh og Guri Schanke har begge vært med i Melodi Grand Prix, men bare én har vunnet den internasjonale finalen. Hvem vil gå av med seieren i kveld?

Hanne Krogh har med seg klassen sin fra Hartvig Nissens skole anno 1975, mens Guri Schanke stiller med klassen fra Hovseter ungdomsskole hvor de gikk ut i 1977.

Norsk og drama
Hanne Krogh får blant annet testet sine norskkunnskaper i kveldens program. Hun skal forsøke å løse en grammatikkoppgave, og språkviter Sylfest Lomheim er dommer.

Guri Schanke skal opp i drama. Mens hun fremfører musikalske smakebiter fra karrieren sin, må klassen gjette hvilken rolle og oppsetning det er snakk om.

Velkjent sanger
Hanne Krogh var med i Melodi Grand Prix allerede som 15-åring med sangen "Lykken er", og har siden den gang vært en av våre mest folkekjære artister.

Sammen med Elisabeth Andreassen tok hun Norge og Europa med storm da Bobbysocks vant den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix i 1985.

Hanne Krogh har solgt over én million album for barn og voksne, og turnerer fortsatt land og strand rundt med sine sanger og fortellinger.

Skuespill, dans og sang
Guri Schanke debuterte som skuespiller på Oslo Nye Teater i 1982 og er kjent for sin teaterkarriere, særlig i revyer og musikaler.

I den senere tid har hun deltatt i "Skal vi danse" på TV 2, og i 2007 representerte hun Norge i den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix med låta "Ven a bailar conmigo".

Musikalsk innslag
Kveldens musikalske innslag står Karianne Kjærnes, Jorunn Hauge og Åshild Stensrud for. De fremfører ABBA-låten "Dancing Queen".

Om Den store klassefesten
Åtte lørdager inviterer Dan Børge Akerø seerne og tidligere klassekamerater til Den store klassefesten. Her tar to kjendiser, politikere eller kjente idrettsutøvere med seg klassen sin fra barne- eller ungdomstida i studio. Dan Børge byr på spennende oppgaver, utfordringer og overraskelser i studio.

Det er syvende gang Dan Børge Akerø leder det populære lørdagsshowet, som ble vist for første gang i 2000.

Egenprodusert underholdningsprogram fra NRK Underholdning
Programleder: Dan Børge Akerø
Humorleverandører: Øystein Bache og Rune Gokstad
Prosjektleder: Eva Marie Gransæter
Pressekontakt: Katrine Andresen, 23 04 99 18 – 918 44 239
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no