Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. november 2011 kl 21.15 Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

For niende gang


Det er klart for en ny sesong av " Der ingen skulle tru at nokon kunne bu". Dette er den niende sesongen i rekka, og, skal vi tro programskaper Oddgeir Bruaset, finnes det fremdeles mange steder å velge mellom.

Sesongstarten er lagt til fjellgården Røysland i Lund kommune i Rogaland. Her driver Tønnes Martin Dyrskog småbruket sitt på gammelt vis.

Tønnes Martin Dyrskog vokste opp på en veiløs gård ved Ørsdalsvatnet i Bjerkreim i Rogaland, men etter en ulykke flyttet han til en annen avsidesliggende gård, Røysland, i Lund kommune. Her kjører han og kona med bil og traktor på en fryktinngytende gårdsveg. Der det er for bratt og steinete for motorslåmaskinen, bruker han ljåen.

Gårdbrukeren på Røysland er sauebonde, og en del av bølingen frakter han med bil og båt til og fra sommerbeite i Dyrskog-fjellene. Vi blir blant annet med når Tønnes Martin drar til Dyrskog for å sanke hjem sauer og epler.

Om serien
Den folkekjære programlederen Oddgeir Bruaset har nok en gang funnet frem til herlige einstøinger og personligheter langt utenfor allfarvei. Denne gangen drar han blant annet til gården Røysland i Rogaland, Litløy fyr i Bø i Vesterålen, småbruket Mælen i Jondal i Hardanger og til en avsidesliggende hytte på Hitra.

Norsk dokumentarserie i 6 deler
Egenproduksjon fra NRK Møre og Romsdal
Programleder: Oddgeir Bruaset
Pressekontakt: Silje Marie Lien , tlf: 97 52 52 87
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice tlf: 815 65 900

TV-seere bes kontakte Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900