Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 11. september 1999 kl 22.10 Klassiske rockealbum

Klassiske rockealbum (t)


NRK2 lørdag 11. september kl 22.10
Klassiske rockealbum

Phil Collins\' \"Face Value\"

Denne musikkdokumentaren handler om tilblivelsen av Phil Collins\' første soloalbum, \"Face Value\".
I 1980 begynte Phil Collins å skrive eget stoff til et soloalbum. Det var under en etterlengtet roligere periode i det hektiske innspillings- og turnélivet til gruppa Genesis, bandet han hadde slått gjennom med, først som trommeslager og senere som ledende vokalist.

Personlige tekster
Sangene Collins skrev var stort sett svært personlige. De handlet om ekteskapet som sprakk og sorgen over bruddet med kone og barn.
Demo-innspillingene ble gjort i Collins\' hjemmestudio hvor han jobbet etter prøve-og feile-metoden. Snart var grunnlaget til et soloalbum lagt. I samarbeid med teknikeren Hugh Padgham og en gruppe musikere han beundret, ble de hjemmesnekrede demo-innspillingene til et profesjonelt soloalbum.

Åpen og ærlig
I åpenhjertige intervjuer forteller Phil Collins om følelsene og inspirasjonen som lå til grunn for albumet \"Face Value\".
Vi hører også musikk fra platen, blant annet spiller Phil Collins selv trommer og piano i hitsingelen \"In The Air Tonight\" fra albumet.
Programmet inneholder også konsertopptredener, sjeldne arkivklipp og private fotoalbum gir et godt innblikk i historien bak albumet \"Face Value\". Et album som startet Phil Collins\' solokarriere, som hittil har resultert i overkant av 60 millioner solgte plater.

NRK2 lørdag kl 23.10

Bilde (via scanpix/internett)
Albumet \"Face value\" betydde starten på en solokarriere for Genesis-vokalisten Phil Collins.

Innkjøpt musikkdokumentar
Britisk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83