Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 6. november 2003 kl 19.55 Kompis

Kjærlig gjensyn

Trude Mostue er en svoren katte-elsker. I kveldens Kompis er temaet norsk skogkatt. (NRK-foto: Ole Kaland)
Trude Mostue er en svoren katte-elsker. I kveldens Kompis er temaet norsk skogkatt. (NRK-foto: Ole Kaland)
Endelig er det klart for nye programmer om kjæledyrene våre. Sju torsdager fremover forteller Trude Mostue og Asgeir Borgemoen om sine firbente (og enkelte to-bente!) kompiser.

Trude Mostue og Asgeir Borgemoen tar for seg alle tenkelige spørsmål når det gjelder husdyr. I denne runden kommer de hovedsaklig til å holde til på EKT rideskole og husdyrpark på Ekeberg i Oslo, men også ta noen få avstikkere.

I første program befinner de seg på ærverdige Bogstad Gård i Oslo, og det skal handle om fugl i bur, norsk skogkatt og tannpleie for hunder. Vi får også møte fem ildere.

Som katt og hund
Den eneste norske rasekatten er skogkatten. Vi blir med hjem til Ina Svendsen som har åtte nydelige eksemplarer av rasen. Norsk skogkatt har en lang historie – den har eksistert rundt om på gårder i uminnelige tider. Ellers i verden blir den norske skogkatten ansett som meget eksotisk.

Norsk skogkatt er en sunn og robust naturkatt, som ikke trenger krevende pelsstell. Den har et herlig gemytt - er leken, rolig og familievennlig. Det er en katt som både setter pris på innendørs- og utendørslivets gleder.

Formannen i Norsk huskattforening, Bodil Eikeset, kommer til Bogstad gård for å gi tips om valg av katt.

I høstens første program får vi også nyttige råd om tannstell for hunder. Den 14 år gamle hunden Tricia må behandles av Trude for langt fremskreden tannkjøttbetennelse.

Spennende høst
Veterinæren Trude Mostue er bosatt på landet utenfor byen Bath i Sør-England, og er i disse dager høygravid med barn nummer to. I tillegg har familien akkurat anskaffet seg en valp, men som vanlig legger den travle programlederen også en masse planer fremover. Hun skal åpne egen katteklinikk til sommeren og fortsette på sin doktorgrad om katter. Mostue er fremdeles på diskusjonsstadiet om ytterligere tv-jobbing i England, men ingenting er fastsatt ennå.

- Akkurat nå er det nedtelling til fødselen. Hverdagen består for det meste av bleier, Teletubbier, turgåing og forberedelser til det som skal skje! sier hun spent.

Trude Mostue og Asgeir Borgemoen utfyller hverandre godt som programledere, og i vår hadde "Kompis" gjennomsnittlig 630 000 seere i uken.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsprogram i samarbeid med Mastiff Media
Programledere: Asgeir Borgemoen og Trude Mostue
Prosjektleder: Lisbeth Larness Roås
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364