Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. august 2005 kl 21.25 Nikolaj og Julie

Full konfrontasjon

Emma (Ulrikke Michelsen) og Julie (Sofie Gråbøl) gjør seg klar til den årlige Tivoli-turen. (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
Emma (Ulrikke Michelsen) og Julie (Sofie Gråbøl) gjør seg klar til den årlige Tivoli-turen. (Foto: Kirsten Ellebæk, DR)
Både Nikolaj og Julie har nå etablert seg i nye forhold. Nikolaj strever med rollen som stefar til Kims to barn, mens Julie venter barn med Lars. I kveldens episode er det duket for det årlige tivolibesøket, der hele gjengen samles. Men denne gangen ender begivenheten i krangel og kaos.

Nikolaj og kunstmaleren Kim er innstilt på fungere som en familie, men de har meget forskjellige oppfatninger om hvordan det skal gjøres i praksis. Forholdet mellom Nikolaj og Kims sønn er anstrengt. I tillegg bekymrer Nikolaj seg for datteren Emma, og bestemmer seg for å ta affære.

Julie og hennes sjef på rettshjelpen, Lars, kom til å begynne med svært dårlig overens. Men motsetningene utviklet seg til gjensidig tiltrekning, og nå er Julie gravid. Sammen har de kjøpt et falleferdig kolonihagehus som de vil restaurere. Lars har imidlertid med seg en tung bagasje fra sitt tidligere ekteskap, og hans gamle problemer skaper nye.

Frank og Karinas ekteskap er i ferd med å gå i oppløsning. Etter et par halvhjertede forsøk på å få samlivet tilbake i gammel gjenge, er Karina i ferd med å gi etter for tilnærmelsene til naboen og lokalpolitikeren Per. Frank ser på sin tide ut til å ha resignert fullstendig.

Med Philip har det gått nedover i hurtigtogsfart etter at forholdet til Iben gikk i oppløsning. Han er tungt inne i kokainmisbruket og bestemmer seg for å forlate reklamebyrået og begynne i ny jobb. I stedet må han ta seg av sin syke bror.

Søs trives godt i byrået, men kan likevel ikke helt slippe drømmen om teatret. Hun begynner å legge planer for en danseforestilling – og da må hun finne samarbeidspartnere.

Om serien
sommer blir det gjensyn med det danske hverdagsdramaet "Nikolaj og Julie" som gikk på NRK1 i 2003. NRK2 sender to episoder hver tirsdag fremover

"Nikolaj og Julie" er en dramaserie fra Danmarks Radio med fokus på parforholdets mange utfordringer. Hva skjer når hverdagen setter inn og man må handle inn mat, hente barn og oppi det hele gjøre karriere?

I hovedrollene som Nikolaj og Julie møter vi Peter Mygind og Sofie Gråbøl. Mygind er best kjent fra serien "Taxa" og fra "Riket I og II", mens Sofie Gråbøl har spilt i en rekke filmer, blant annet "Nattevakten" og "Mifunes siste sang". De har også spilt sammen i flere episoder av "Taxa".

Kjenningsmelodien til serien heter "Right Next to the Right One" og synges av Tim Christensen.Dansk dramaserie
Produksjon: Danmarks radio
Regi: Charlotte Sachs Bostrup
I rollene: Peter Mygind, Sofie Gråbøl, Dejan Cukic, Jesper Asholt, Sofie Stougaard og Therese Glahn.
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/ 95 10 02 99


LENKER
  • Hjemmeside