Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 17. september 2005 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Bryllup og ran i Aidensfield

Sykesøster Jenny og overkonstabel Merton gifter seg. (Foto: Yorkshire TV)
Sykesøster Jenny og overkonstabel Merton gifter seg. (Foto: Yorkshire TV)
Samme uke som en pengetransport blir ranet i Aidensfield, står bryllupet mellom overkonstabel Merton og sykesøster Jenny. Bellamy går også i giftetanker, men gjør Gina det?

Fra hovedkvarteret kommer politioffiser Kenny Parker for å lede jakten på raneren. Sikkerhetsfolkene på pengetransporten forteller at han lokket dem i fella med en hund som var trent til å spille skadet. Derfor hadde de gjort en stopp på veien og ransmannen kunne slå til.

Kollega og forlover
Kenny Parker viser seg å være en gammel bekjent av overkonstabel Merton, som overtaler ham til å være forlover for seg i bryllupet. Bellamy får på sine side avslag da han ber Gina om å bli hans brud. Han forteller om sin skuffelse til Steve på politikammeret.

Samtidig er Steve kommet på sporet av en mulig ransmann, den eldre pensjonisten Ronnie, også kjent som "hundemannen" og en uforbederlig fengselsfugl. Men da Steve oppsøker bostedet hans, er fuglen fløyet.

Enda et ran
Steve finner imidlertid nøkkelen til en oppbevaringsboks hos Ronnie. Litt senere står Ronnie på jernbanestasjonen og ser Steve ta ut alle ranspengene fra en oppbevaringsboks.

Samme dag går alarmen på ny i Aidensfield – en ransmann har avfyrt skudd inne i banken og tatt et gissel.

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Heartbeat (sesong 13)
Kveldens episode: Fool for Love
Produsert av: Yorkshire Television
Med: James Carlton, Liz Merrick, Duncan Bell, Derek Fowlds, William Simons, Geoffrey Hughes, Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57