Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 19. november 2003 kl 22.30 Kontoret

Motivasjon må til

David (Ricky Gervais) vil gjøre noe med den dårlige motivasjonen hos de ansatte. Dawn (Lucy Davies) i bakgrunnen (Foto: Adrian Rogers, BBC)
David (Ricky Gervais) vil gjøre noe med den dårlige motivasjonen hos de ansatte. Dawn (Lucy Davies) i bakgrunnen (Foto: Adrian Rogers, BBC)
Det er en viss misstemning på kontoret. De ansatte virker lite motivert, og sjefen bestemmer seg for å arrangere en team building-dag. Dawns forhold til Lee knaker for øvrig i sammenføyningene, og Tim begynner å tro at han har en sjanse hos henne.

Det å motivere de ansatte går tregt helt til Gareth, under en av øvelsene, innrømmer at den ultimate drømmen er å se to lesbiske kvinner sammen, helst søstre. Tim på sin side sier at han er lykkelig bare han får høre Gareth snakke.

Motivasjonsopplegget sporer av en smule når David avslører at han en gang spilte i et band, tar fram en gitar og "underholder" sine ansatte med en av sine egne sanger. Dawn stikker av fra kontorets sjelegransking for å gjøre det godt igjen med Lee.

Etter lunsj fortsetter den intetsigende teambyggingen helt til Tim ikke orker mer og forlater kontoret. Han kommer tilbake noen minutter senere for å be Dawn ut, men som vanlig blir Tim ydmyket når hun forteller at hun og Lee fortsatt er sammen.

Om "Kontoret"
I denne britiske komiserien fra BBC står arbeidsplassen "kontoret" i sentrum, et sted mange av oss har førstehånds kjennskap til. Sladder, intriger og en og annen dolk i kollegaens rygg for å karre seg opp og fram selv, er dagligdags – ikke sant? Gang dette med ti, krydre det med britisk humor på sitt beste og du får en kostelig stund med sjefen og de ansatte på "kontoret".

"Kontoret"s folk
David Brent (Ricky Gervais) er sjef for ni-ti ansatte. Han liker å tro, helt feilaktig, at han er filosof på linje med Descartes, har et politisk korrekt syn og at han er en velutviklet sans for humor. Men Davids form for "practical jokes" misforstås lett og forårsaker ofte nedtrykthet og depresjoner hos dem det går ut over.

Gareth Keenan (Mackenzie Crook) forteller ustanselig hele kontoret at han er "teamleder". Hans selvhøytidelighet kjenner ingen grenser, og han har et utrolig eierskap til sin stiftemaskin og sin plass på kontorpulten. I tillegg er Gareth ganske naiv. Dette gjør at han ofte er gjenstand for de andres spøk, og det er grunnen til at kollegene holder ut med ham.

Tim Canterbury (Martin Freeman) er salgsrepresentant. Han synes jobben er meningsløs og at han er omgitt av middelmådighet. Tims intellekt overgår i stort monn det å selge papir, og den eneste tilfredsstillelsen jobben gir ham er å plage Gareth. Tim liker Dawn og ber henne ut av og til, bare for å bli ydmyket.

Dawn Tinsley (Lucy Davies) sitter i resepsjonen, og finner seg i Davids forsøk på humor av ren plikt. Hun er forlovet med Lee, som arbeider i varehuset og er profesjonell neandertaler. Dawn drømmer om å illustrere barnebøker, og til tross for forlovelsen med Lee, eller kanskje nettopp derfor, flørter hun ofte med Tim.

Ellers møter vi Donna (Sally Breton), Malcolm (Robert Hopper) og Ricky (Oliver Chris).


Britisk situasjonskomedie fra BBC
Originaltittel: "The Office"
I rollene: Ricky Gervais (David), Lucy Davies (Dawn), Martin Freeman (Tim), Mackenzie Crook (Gareth), Sally Breton (Donna), Robert Hopper (Malcolm), Oliver Chris (Ricky)
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83