Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 17. mars 2006 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Den omvendte menneskesmugler

Church (Peter Phelps) tar et oppgjør med en profilert menneskesmugler i Melbourne. (Foto: Beyond)
Church (Peter Phelps) tar et oppgjør med en profilert menneskesmugler i Melbourne. (Foto: Beyond)
Erik Mills spesialiserer seg på å smugle mennesker den andre veien – ut av Australia. Hans klientell er profilerte forbrytere, og han opererer ut fra havnen i Melbourne. I kveld skal han hjelpe Joseph Carter, dømt for barnedrap.

Politiagent Church blir tipset om hva som er på gang av en informant. Da han nærmer seg menneskesmugleren Erik Mills, får de en annen mann i hælene, nemlig Dale Kemp fra mordavsnittet.

Lyn-kurs
Kemp viser seg å være suspendert fra tjenesten, men vil på død og liv hindre barnemorderen Carter i å rømme landet.

Church gir Kemp en lyninnføring i kunsten å gjennomføre en dekkoperasjon. Kemp skrider til verket: Han arresterer menneskesmuglerens båtmann i havnen, Barry Harwell, og trer inn i rollen hans.

Vil menneskesmugleren sluke agnet?

Om serien
Den australske serien "Politiagentene" (Stingers) er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

Vi følger en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Sterke menn og kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv, dypt plantet i det kriminelle miljøet. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne.

Ved starten på seriens 7. sesong er det bare Church og Angie igjen av den opprinnelige gruppen. Deres nye sjef er Luke Harris, og nye politiagenter er Christina (Chris) Dichiera og Leo Flynn.

Australsk kriminalserie (2003)
Originaltittel: Stingers (serie 7), kveldens episode: "The weakest link"
Produsert av : Beyond Simson Le Mesurier
I noen av rollene: Peter Phelps, Kate Kendall, Gary Sweet, Jacinta Stapleton og Daniel Frederiksen
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer:  
  • Les mer: