Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 16. oktober 2005 kl 15.45 Gudstjeneste i Sjømannskirken på Solkysten

Gudstjeneste under solen

Sjømannsprest Reidar Strand har ansvaret for gudstjenestene fra sjømannskirken El Campanario. (Foto: Sjømannsmisjonen)
Sjømannsprest Reidar Strand har ansvaret for gudstjenestene fra sjømannskirken El Campanario. (Foto: Sjømannsmisjonen)
I høst sender NRK1 tre gudstjenester fra sjømannskirken El Campanario på Costa del Sol i Spania. Den første kommer denne søndags ettermiddagen, og den holdes i kirkens vakre hage.

Sjømannskirken ligger i Calahonda i en gammel bygning fra 1572. Bygningen bærer navnet El Campanario som betyr klokketårnet, og har preg av et gammelt kloster. Beveger vi oss inn døren, entrer vi en vakker hage, og rundt bordene summer den gode samtalen.

På ungdomsrommet er det stor aktivitet rundt bordtennisbordet. Noen oppsøker biblioteket for å låne norske bøker. Andre foretrekker å se Dagsrevyen på tv. I kirkerommet søker noen stillheten, mens andre tar seg en dukkert i svømmebassenget ute i hagen.

Vakker ramme
I løpet av høsten får NRK1s seere ta del i tre gudstjenester som holdes i denne kirken. De to andre sendes 30. oktober og 13. november. Gudstjenestene har en vakker ytre ramme, og vi får glimt fra kirkens hverdag i møte med nordmenn i utlandet.

Sjømannsprest Reidar Strand har ansvaret for gudstjenestene, og han er glad for at NRKs seere hjemme i Norge får ta del i dem.

Marianne Juvik Sæbø tar med seg norske folketoner til Solkysten, og Vidar Eldholm Olsen er musikalsk ansvarlig.

I tillegg sender Radiogudstjenesten fra pastor Strømmes Minnekirke i nærheten av Alicante 23. oktober. Dette er en jubileumsgudstjeneste idet Den norske kirke på Costa Blanca fyller 30 år i år.

Egenprodusert gudstjeneste fra Program riks, Trømsø
Prosjektleder: Helge Gudmundsen, 95 87 90 25
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36