Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 23. januar 2006 kl 20.05 Presidenten

Stamceller og stamina

Kongressmannen Matthew Santos (Jimmy Smits). (Foto: Warner Bros.)
Kongressmannen Matthew Santos (Jimmy Smits). (Foto: Warner Bros.)
I Kongressen fronter Matthew Santos presidentens lovforslag om stamceller. En gruppe elever i junior highschool vil ha lavere stemmerettsalder, og en doktor i økonomi lager trøbbel for president Bartlet.

At Santos har stamina viste han nylig da han kastet seg inn i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat. Han vet at republikanerne er uoppmerksomme på saken og har et berettiget håp om at forslaget skal gå igjennom.

Unge stemmer
Toby, president Bartlets driftige kommunikasjonsdirektør, har antennene ute da en flokk unge mennesker besøker Det hvite hus. De er medlemmer av "Framtidige ledere for demokrati". Toby tar en diskusjonsrunde med dem om lavere stemmerettsalder.

Da Bartlet møter en tidligere kollega i økonomi-faget, går ikke alt etter oppskriften. I yngre dager delte presidenten nobelprisen i økonomi med dr. Takahashi, som steller til en ubehagelig situasjon for Bartlet.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for det han tror er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm - bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Serien går i reprise på NRK1 onsdager.

Amerikansk dramaserie (2004)
Originaltittel: The West Wing (Sesong 6)
Kveldens episode: A Good Day
Produksjon: Warner Bros.
Med Martin Sheen, Alan Alda, Jimmy Smits, John Spencer, Moira Kelly og Bradley Withford
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 Les mer:

LENKER
  • Les mer: 
  • Les mer: