Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 15. januar 2003 kl 22.30 Lydverket

Melankolske Cave

Rune Nilson og Siri Høstmælingen leder
Rune Nilson og Siri Høstmælingen leder "Lydverket". (Foto: Nina Ruud)
Nick Cave påstår at alle i musikkbransjen bruker dop, mens Erlend Øye fra Kings of Convenience retter en pekefinger mot politikerne i Bergen. Vi møter dem begge i ukens ”Lydverket”.

Australske Nick Cave har laget musikk i 25 år. Han har spilt i filmer og skrevet bøker. Han har sterke meninger, behov for å bli ansett som uavhengig og en forholdsvis skandaløs fortid – sett med tabloide øyne. I februar kommer han med nytt album, og i den forbindelse har ”Lydverket” sett nærmere på historien til den melankolske artisten og spurt ham hva som oppigjennom har vært inspirasjonskildene hans. Har det vært dop, religion, bandet hans The Bad Seeds eller kanskje ingen av delene?

Erlen Øye
Erlend Øye, stemmen fra Kings of Convenience og Røyksopp's "Poor Leno" og "Remind me", er klar med solo-plate. Albumet heter ”Unrest”, en temmelig betegnende tittel på solodebuten til ”globetrotteren” Erlend, som med utgangspunkt fra sin leilighet i Berlin, har brukt det siste året på å reise rundt i verden og laget 10 låter i 10 forskjellige byer med 10 forskjellige samarbeidspartnere.

Lydverket måtte til New York for å få en forklaring på hvordan prosjektet ble til, og i kveld serverer vi både den pluss smakebiter fra Erlends nye elektroniske univers.

Platekompaniet
Denne uken ser vi forøvrig også på konsekvensene av at Platekompaniet utkonkurrerer så mange av de uavhengige platebutikkene. Dessuten har vi plukket ut 3 album som vi ønsker at flere får øynene opp for.

NRK Ung
Egenprodusert musikksending
Programledere: Siri Høstmælingen og Rune Nilson
Prosjektleder: Marius Hoel
Kontaktperson, Hilde Ljøen ekstern info:23 04 72 36