Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 25. august 2007 kl 20.25 Rolf Just Nilsen - den evige gjøgler

Multikunstneren

Rolf Just Nilsen, fotografert i 1980 (Foto: Jan Nordby, NRK)
Rolf Just Nilsen, fotografert i 1980 (Foto: Jan Nordby, NRK)
I de vel 25 årene som har gått siden Rolf Just Nilsen gikk bort, er det ingen som har tatt hans plass som komplett kunstner. Han var den mest allsidige gjøgleren vi har hatt: en parodiens mester, en stemme som mange mente hørte hjemme på operaen og en unik revy- og komedieskuespiller.

Programskaperne Andreas Diesen og Erik Meyn ser på alle sidene ved denne multikunstneren, og de har funnet fram en del sjeldne klipp fra arkivet, blant annet en helt spesiell parodi der alle kjendiser fremstår som brekende sauer.

Vi får også se en Fleksnes-sekvens som aldri før er vist - og mye annet. Men selvsagt er bravurnumrene til Rolf Just Nilsen med, som "Operasangeren", rollen Tevye i "Spelemann på taket" og den kostelige "Fiskeribølgen".

Gode minner
Vi møter også Rolv Wesenlund, Øivind Blunck og Hanne Krogh som minnes Rolf Just Nilsen med stor glede, og forteller om forskjellige sider ved dette spesielle teatermennesket. Dessuten er det en ny generasjon som har mye å takke Rolf Just Nilsen for. De unge parodimakerne Bye & Rønning forteller at Rolf Just Nilsen har mye av æren for at de begynte i faget.

Finstemt instrument
Rolf Just Nilsen var nevø av Leif Juster, og kunne som ingen annen parodiere sin onkel. Og når stemmen blir et så finstemt instrument som den var hos Rolf Just Nilsen, holder det lenge med lyden. I filmen "Flåklypa Grand Prix" var han stemmene til hele fem figurer.

Program fra NRK Underholdningsavdelingen
Programansvarlige: Andreas Diesen, tlf: 93 03 30 50
Erik Meyn, tlf: 90 65 35 23
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no