Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 8. september 2006 kl 19.30 Mat med Niklas

Lekkerbiskener fra havet

Niklas Ekstedt byr på sjømat. (Foto: SVT)
Niklas Ekstedt byr på sjømat. (Foto: SVT)
Den svenske tv-kokken Niklas får besøk av en fiskehandler med kurven full. Han byr på de lekreste råvarer fra det store blå – og kanskje en og annen fiskehistorie?

Göteborg har en av den svenske vestkystens fineste fiskehavner, og herfra får Niklas besøk av fiskehandler Göran Johansson. Kurven hans er full av fisk og skalldyr. Niklas finner fort ut at han vil lage tre forskjellige retter av råvarene.

Flyndre, kveite, blåskjell
Først velger han en flyndre som han sløyer, fileterer og steker i ovn sammen med innstukne krydderurter. Til spetten serverer Niklas brunet smør med knuste biter av egg. Neste rett består av vinkokte blåskjell. Til slutt følger kokt kveite med selleripuré.

Om serien
I fjor hadde Niklas Ekstedt sin første sesong som tv-kokk i Sveriges Television. Vi møter ham sammen med kjøkkenskriveren Sara W. Arén. Kokebokforfatteren Lisa F. Winbladh dukker opp, og reporteren Christer Lundberg bidrar med innslag om ulike matfenomener i Sverige.

Svensk matserie (2005)
Originaltittel: Mat/Niklas
Produsert av: SVT/Nordvisjon/samproduksjon
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900




LENKER
  • Les mer