Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 torsdag 22. januar 2009 kl 22.15 Tudors

Spill for galleriet

The Tudors: Til tross for ekstravagante festtaler om sin lojalitet til Frankrike, flørter kong Henry (Jonathan Rhys-Meyers) med tanken på å alliere seg med Spania. (Foto: Sony Pictures Television International)
The Tudors: Til tross for ekstravagante festtaler om sin lojalitet til Frankrike, flørter kong Henry (Jonathan Rhys-Meyers) med tanken på å alliere seg med Spania. (Foto: Sony Pictures Television International)
En ny og viktig allianse trer i kraft mellom Henrik og kongen av Spania, Karl V. Sistnevnte er også nevø av dronningen, så for å beskytte alliansen må Henrik passe på ikke å avsløre distansen som har oppstått mellom ham og Katarina av Aragon.

Dette settes på prøve når Henrik for første gang står øye til øye med den unge og vakre Anne Boleyn.

Selvopptatt konge
Intriger, kjærlighet og forræderi er noen av ingrediensene i The Tudors, som tar for seg en avgjørende epoke i britisk historie, da 19 år gamle Henrik (Jonathan Rhys-Meyers) blir kronet til konge.

Den unge monarken viser lite interesse for statlige oppgaver, og offisielle ærender blir håndtert av den mektige kardinal Thomas Wolsey (Sam Neill), mens kongen av England konsentrerer seg om sine egne lyster, og en strøm av vakre damer.

Må gjøre kongen til lags
Henrik VIIIs indre krets består av Cardinal Wolsey, kongens andre hustru Anne Boleyn (Natalie Dormer), den katolske martyren Sir Thomas More (Jeremy Northam) og hertugen av Norfolk (Henry Czerny).

Men det er en anstrengende og moralsk tvilsom oppgave for dem som ønsker å forbli i den selvopptatte kongens nærhet, i dette spindelvevet av kjærlighet, maktkamp og intriger.

Britisk dramaserie i 10 deler, sesong 1 (2007)
Med Jonathan Rhys Meyers, Sam Neill, Maria Doyle Kennedy, Jeremy Northam, Natalie Dormer, Henry Cavill, Henry Czerny m.fl.
Produsert av Sony Pictures Television International.
Pressekontakt: Mette Kamilla Skjong, 23042033 – 90 18 38 38. TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer