Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. februar 2006 kl 22.15 Med hjartet på rette staden

En sak for Merton

Merton (Duncan Bell) får en ny sak å bryke seg på i kveld. (Foto: Yorkshire TV)
Merton (Duncan Bell) får en ny sak å bryke seg på i kveld. (Foto: Yorkshire TV)
Overinspektør Merton deltar med et racerbil-lag i Aidensfields tradisjonelle billøp "Hill Climb." Han får en stri tørn da det viser seg at noen utfører sabotasje på en av deltakernes biler.

Fra fjern og nær melder folk seg på til "Hill Climb". Til og med gamle Vernon graver fram veteran-raceren han har stående ute i hønsehuset. Men det er også noen som gjerne så at det ikke ble holdt noe billøp. Bonden Clegghorne legger ikke skjul på at han er blant dem.

Hinder-løp
Under et prøve-heat kjører noen av deltakerne nesten på et stort tre som er veltet tvers over veien. Et annet sted har noen tømt et helt vognlass med skrot i kjørebanen. Clegghorne tilstår med en gang at det er han som står bak da overinspektør Merton tar ham for seg.

Så skjer det fatale at bremsene viser seg å være frakoplet på en av bilene da neste prøve-heat går av stabelen. Nå står det om liv og lemmer, og Clegghorne nekter denne gang for at det er han som står bak sabotasjen.

Vernon blir ordentlig forbannet da det viser seg at veteranbilen hans har en altfor sterk motor til å være med i løpet. Men hvem er sabotøren som herjer i Aidensfield?

Om serien
Med seertall på inntil 17,7 millioner i Storbritannia er "Med hjartet på rette staden" den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter, utgjør resepten for seriens enorme suksess.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Heartbeat (sesong 13)
Kveldens episode: "Muck and brass"
Produsert av: Yorkshire Television
Med: James Carlton, Aislin Carlton, Duncan Bell, Derek Fowlds, William Simons, Geoffrey Hughes, Tricia Penrose
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57


LENKER
  • Mer om serien: