Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 18. april 2006 kl 21.25 Lov og orden: New York

Sykkeltyver i verdensmetropolen

Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i
Etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) i "Lov og orden: New York". (Foto: Universal Pictures)
En bande unggutter stjeler sykler i New York. Så begynner guttene å forsvinne, en etter en. Bestialske mordere er på ferde.

Goren og Eames erfarer at en av guttene er funnet begravd i en av byens parker med halsen skåret over. Sami ble bare 12 år gammel. Faren, Enrique Ibarra, holdt på å lide samme skjebne som sønnen, men kom seg unna, men ble kjørt i hjel av en lastebil som forlot parken i hui og hast.

Ingen hjelp å få
Etterforskerne får ikke mye hjelp av enken, fru Ibarra. Andre foreldre i nabolaget vil heller ikke ut med noe, men på den lokale skolen blir Goren og Eames konfrontert med at flere unge gutter er forsvunnet i det siste. Da de snakker med foreldrene, hevder disse at barna er flyttet hjemmefra. Men nærmere undersøkelser avslører at guttene ikke er innrullert på noen annen skole.

Studio 61
Det er da Goren og Eames kommer over Studio 61, et lydstudio for innspilling av musikk, drevet av en viss Jojo. Det kommer for en dag at han har lært guttene hvordan man brekker opp de kraftige låsene på mest eksklusive syklene i byen.

Men hvor er de forsvunne guttene?

Mer om serien
Produsent Dick Wolf er mannen bak de utrolige seersuksessene i Law & Order-serien. Den originale serien hadde premiere i 1990, og siden er det kommet to nye avleggere med omtrent like stor suksess: Law & Order: Special Victims Unit og Law & Order: Criminal Intent, som nå sendes på NRK2.

Handlingen tar utgangspunkt i arbeidet til etterforskerne Robert Goren (Vincent D’Onofrio) og partneren Alex Eames (Kathryn Erbe).

D’Onofrio kjenner nok mange igjen fra filmen Men in Black. Hans rollefigur Goren er meget skarp og følger som oftest instinktene sine i arbeidet. Han og kollega Alex Eames utfyller hverandre på godt og vondt.

To andre sentrale personer er statsadvokat Ron Carver (Courtney B. Vance) og etterforskningsleder James Deakins (Jamey Sheridan).

Amerikansk dramaserie, 2002
Originaltittel: Law & order: Criminal intent, season 2
Kveldens episode: "Legion"
Produsert av: Universal Pictures
Med: Vincent D’Onofrio, Kathryn Erbe, Courtney B. Vance, Jamey Sheridan.
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57