Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 4. mai 2001 kl 20.55 Niern: Svik mellom vener

Niern: Svik mellom vener (t)


NRK2 fredag 4. mai kl 21.00
Niern: Svik mellom vener

Kjærlighet og svik

At kjærlighetens veier kan være uransakelige, får to italienske innvandrerpar erfare i kveldens brasilianske spillefilm. Filmen, som er basert på en roman av José Clemente Pozenato, tar oss med til et jordbruksdistrikt helt sør i Brasil rundt 1910. Det er et gripende menneskelig drama som skildres, en historie om synd og uskyldig kjærlighet.

Den hardt arbeidende bonden Angelo (Alexandre Paternost) gifter seg med den livlige og vakre Teresa (Patr?cia Pillar). Etter bryllupet etablerer Angelo et forretningssamarbeid med den kjekke Massimo (Bruno Campos). Massimos kone er den enkle, men godhjertede Pierina (Gl?ria Pires).

Sterke følelser
De to mennenes kornforretning går strålende, og de kan begynne å tenke på familieforøkelse. Men så skjer det noe som skal komme til å forandre livene deres. Midt i det daglige strevet oppdager Massimo og Teresa at de føler seg sterkt tiltrukket av hverandre. Det ender med at de innleder et kjærlighetsforhold og forlater sine mindre pene ektefeller.

Men som ved et skjebnens lykketreff faller de to forlatte ektefellene for hverandre! Og da skulle vel alt være i orden?

Men, nei. Denne syndige oppførselen blir en torn i øyet for den lokale presten som truer med å ødelegge den blomstrende forretningen fordi sognebarna ikke oppfører seg slik han mener er moralsk riktig.

NRK2 fredag kl 21.00

Brasiliansk spillefilm fra 1995
Originaltittel: O Quatrilho
Regi: Fábio Barreto
I rollene: Gl?ria Pires, Patr?cia Pillar, Bruno Campos og Alexandre Paternost

Bilde
Handlingen i kveldens brasilianske spillefilm utspiller seg rundt 1910 i et jordbruksdistrikt der en stor del av befolkningen er italienske immigranter.