Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 14. januar 2000 kl 20.30 Filmredaksjonen NRK

Filmredaksjonen NRK

NRK2 fredag 14. januar kl 20.30
Filmredaksjonen NRK

Godt nytt filmår

I det nye året kommer Filmredaksjonen NRK med sitt ukentlige program på fredager på NRK2. I kveldens program anmeldes to filmer som har premiere i helgen: \"Når lyset kommer\" (regi: Stijn Coninx) og \"Bone Collector\" (regi: Philip Noyce). Vi besøker også filmskolen på Lillehammer, og Brita Møystad Engseth har gjort seg sine tanker om Oscar-utdelingen.

Lyst til å bli regissør?
Den norske filmskolen på Lillehammer er en kunstfaglig utdanning. Studiet varer i tre år og er det eneste i sitt slag i Norge. Studiet er fordelt på seks linjer: manuskript, regi, produksjon, foto, lyd og klipp. Filmredaksjonen NRK har besøkt Den norske filmskolen, for å se nærmere på stedet der Norges fremtidige regissører utdannes.

Oscar-varsel?
\"American Beauty\", \"The End of the Affair\", \"The Hurricane\", \"The Insider\", \"The Talented Mr. Ripley\" - hva har disse filmene til felles? Samtlige er nominert i klassen beste spillefilm når Golden Globe Awards går av stabelen for 57ende gang 23. januar.
- Golden Globe gir en pekepinn om hva som vil skje ved Oscar-utdelingen, sier Brita Møystad Engseth. Nå vil hun vise klipp og dele sine forventninger for filmåret 2000 med deg.

Filmredaksjonen sendes i reprise på NRK1 i kveld kl 00.45 og på NRK2 førstkommende søndag kl 19.00.

NRK2 fredag kl 20.30

Ukentlig filmmagasin fra NRK Fjernsynet, Kulturavdelingen
Med Else Karine Archer, Pål Bang-Hansen og Brita Møystad Engset