Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. september 2007 kl 20.20 Lyden av lørdag

Tore Strømøy jakter videre

Bandet Sjuende far i huset fra Verdal i Nord-Trøndelag (Foto:Espen Storhaug)
Bandet Sjuende far i huset fra Verdal i Nord-Trøndelag (Foto:Espen Storhaug)
Forrige lørdag gikk startskuddet for NRKs nye lørdagsprogram, Lyden av lørdag, hvor Tore Strømøy jakter etter talenter som skal videreføre den musikalske arven etter artister som Terje Tysland, Jørn Hoel, Åge og sambandet, Bjølsen Valsemølle og Hellbillies.

Denne lørdagen er det to grupper av fire band som skal konkurrere om trenernes gunst. Trener Ulf Risnes skal velge blant følgende band: Sjuende far i huset, Geitungen, Publiners og The Five Beats, og Christian Ingebrigtsen har valget mellom Benedicte Brænden, Tommy M, Hege Turøy og Bøygard.

Gruppen Sjuende far i huset spiller bygde- og folkerock av beste slag, og består av fem barndomskamerater fra Verdal i Nord-Trøndelag. Tre unge menn, opprinnelig fra Rogaland danner sammen folkemusikkgruppen Geitungen og står med sin musikk for et ungt og nytt uttrykk innen folkemusikk. Publiners er et sjarmerende folk’n’roll-band og stammer fra Brønnøysund og Bodø. De seks medlemmene i The Five Beats spiller gammelpop og dansebandmusikk. Selv om de har kveldens høyeste gjennomsnittsalder, svinger det stort av deres 60-tallspop.

Benedicte Brænden er fra Oslo og spiller stilsikker country- og rootsmusikk, mens Tommy M fra Grinder i Telemark flørter med pop- og rockesjangeren. Hege Turøy har allerede en lang og bred musikalsk karriere, og jenta fra Ågotnes utenfor Bergen fremfører i kveld popmusikk. Gruppen Bøygard består av to søstre fra Ål i Hallingdal som kombinerer pop, rock og folkemusikk på en ny og spennende måte.

Om "Lyden av lørdag"
Artistene i Tore Strømøys nye lørdagsunderholdning kommer fra hele landet, og alle musikksjangere er representert. Gjennom de elleve programmene vil seerne få høre pop, folkrock, gammelpop, dansebandmusikk, folkemusikk, country og blues fremført av artister i alle aldre. Felles for dem alle er at de spiller en type musikk som går rett inn i den norske folkesjelen, og som har potensial til å bli våre nye musikk yndlinger. Her er alt fra to syngende søstre, seks middelaldrende karer i danseband til popsyngende duoer, kjekke unge menn og smekre countrydamer.

Seks folkekjære og populære artistveteraner er utnevnt som trenere, og skal med utgangspunkt i egne erfaringer hjelpe artistene til å finne frem til det beste i sine talenter. De seks er Inger Lise Rypdal, Jørn Hoel, Christian Ingebrigtsen, Jenny Jenssen, Ulf Risnes og Dag Ingebrigtsen

Konkurransen
I løpet av de fire første programmene skal de seks trenerne velge ut hver sin favoritt som de får treneransvaret for gjennom konkurransen. Disse seks artistene skal i de neste fem programmene kjempe mot hverandre og vil få poeng fra både en dommertrio og fra seerne. Mot slutten av hvert program presenteres stillingen mellom artistene som i en fotballtabell. På bakgrunn av plasseringen i tabellen må trener og artist planlegge strategien frem til neste program. 1. desember skal vinneren kåres i et storslått show i Oslo Spektrum.


Underholdningsserie i 11 deler
Produksjon: Dinamo Story
Prosjektleder NRK: Siss Kvamme, 23 04 77 81/ 90 82 88 17
Pressekontakt: Ingunn S. Eriksen, 48 13 72 34/ Gry Elise Jacobsen 23 04 72 86/ 930 29 120
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
Publikumsservice