Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 25. mai 2000 kl 22.00 Flekke United

Flekke United (ttv)


NRK1 torsdag 25. mai kl 22.00
Flekke United (12:14)

Hvem er venn og hvem er fiende?

Våren er kommet til United World College i Flekke. Men midt i våridyllen settes miljøet ved skolen på en hard prøve når NATO bestemmer seg for å bombe Kosovo.

Med tallrike elever fra hele Balkan blir skolen sterkt påvirket av det som skjer. Fredelig sameksistens med hverandre, samt andre ungdommer fra USA og NATO-land i hele Europa blir ikke lenger en selvfølge. Hvem er venn og hvem er fiende?

I kveldens episode blir skolens prinsipper satt på den ultimate prøve mot slutten av skoleåret. På United World College blir ingen upåvirket av nyhetsbildet i disse dramatiske ukene.

Om serien
Hvert år kommer det 200 elever fra hele verden til den lille bygda Flekke i Sogn og Fjordane for å gå på det toårige, internasjonale colleget United World College, UWC. I en dokumentarserie i 14 deler følger vi sju elever gjennom et helt år i et tett og avsondret skolesamfunn. Vi møter Yasemin (16) fra Tyrkia, Fernando (17) fra Nicaragua, Saye (21) fra Liberia, Vicky (17) fra Danmark, Mark (17) fra Kina, Chris (21) fra Zimbabwe og Aili (17) fra Norge.

Skolemiljøet blir som en verden i miniatyr. Det blir en tøff tid der de skal leve opp til skolens høye idealer og harde pensum, og tilpasse seg medelever fra 83 forskjellige nasjoner. Hvordan blir det å dele rom med fire andre som har en helt annen kulturell og politisk bakgrunn enn en selv?

NRK1 torsdag kl 22.00

I kveldens utgave av \"Flekke United\" blir norske Aili og hennes medelever ved skolen merket av krigen i Kosovo. (Foto: Randi Helland).

Egenprodusert dokumentarserie i 14 deler
Prosjektleder: Marit Bredesen, tlf. 23045377
Idé og opplegg: Randi Helland
Kommentar: Morten Røhrt
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048