Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 3. juli 1999 kl 22.45 Shania Twain - countrymusikkens Madonna

Shania Twain - countrymusikkens Madonna


NRK1 lørdag 3. juli kl 22.45
Shania Twain - countrymusikkens Madonna

En uortodoks countrysanger

Som liten pike vokste Shania Twain opp i det nærmest arktiske Timmons i Canada. Her drømte hun om en gang å kunne få oppleve Miami, USA, på vinterstid. Sammen med Sir Elton John og gruppa Backstreet Boys fikk hun drømmen oppfylt.
Shania Twain har sjokkert det konservative country-publikummet i USA med sin bare mage og ellers en noe våget klessmak. Cowboyhatt og frynser er definitivt ikke Shanias stil. Men fansen, særlig tenåringsjenter, elsker henne.
Men det er ikke bare klærne som får Grand Old Opry-folket i Nashville til å rynke på nesen. Damen har feil adresse, feil bakgrunn og lar seg inspirere av feil musikk.
Shania Twain bor for tiden i Sveits, hun er gift med rockprodusenten John \"Mutt\" Lange - som har jobbet med Cars, Def Leppard, Bryan Adams og AC/DC - og hun kommer fra Canada.

16 millioner plater
Shania Twain har solgt imponerende 16 millioner plater, og singelen \"That Don\'t Impress Me Much\" bør være kjent for de fleste.
Hennes første album, \"The Woman In Me\", kom i 1995, og solgte i mer enn ti millioner eksemplarer. Den mer rocka oppfølgeren, \"Come On Over\", ga henne seks Grammy-nomineringer og utmerkelser, samt countrymusikkens største pophit, \"You\'re Still the One\".
- Hun har fanget tenåringsjentene og gitt countrymusikkens et helt nytt publikum, sier musikkmagasinet Billboards sjef i Nashville, Chet Filippo. Han mener hun sender ut et budskap om sterke kvinner som ikke undertrykker menn.
Shania giftet seg med sin nåværende mann i 1993. Siden den gang har hun solgt 16 millioner plater. Hvor mye av suksessen som har sammenheng med utseendet hennes er vanskelig å si. 33-årige Shania sier det på sin egen måte:
- Jeg synes faktisk ikke at jeg er pen. Men jeg kan se ganske bra ut på bilder.

NRK1 lørdag kl 22.45

Bilder (via scanpix/internett)
Shania Twain: \"Jeg kan se ganske bra ut på bilder...\"
(Samme tekst til begge bilder)

Amerikansk produksjon
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83