Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 18. juni 2011 kl 20.25 Øystein Sunde - med god avstand til bilen bak

"Sånn er’e bare"


Mannen som skapte uttrykkene "det var det året det var så bratt", "kjekt å ha", "du må´kke komme her og komme her", har feiret sitt førtiende år som soloartist, låtskriver og komiker.

Øystein Sunde (født i 1947) spiller fortsatt forestillinger, skriver fortsatt sanger og holder blikket rettet framover. I 2010 kunne publikum glede seg over forestillingen "Men da må du ha" på Dizzie showteater i Oslo.

Sunde er den eneste norske soloartisten som har vunnet prisen "Årets spellemann" to ganger. Han er også den eneste norske gitaristen som har fått en gitar - lagd av en kjent amerikansk gitarfabrikant - oppkalt etter seg. Og i Norge har Sunde solgt over 1,1 millioner plater.

Alt dette er god nok grunn til å lage et portrettprogram, og siden NRK har fjernsynsopptak av Sunde helt fra 1967 da han spilte i folk-bandet "High Five" og rett etterpå, da han var medlem av "Christiania Fusel & Blaagræs", gikk Andreas Diesen en tur i arkivet og hentet fram nytt og gammelt, noe godt gjemt, og noe kanskje glemt samt mange Sunde–klassikere.

Det hele er sydd sammen med et intervju og noen godbiter fra Sundes egne private opptak. Dermed kan vi trygt si at portrettet inneholder bilder som aldri har vært vist i TV.

Sendt tidligere.

Egenproduksjon, 2010.
Programansvarlige: Andreas Diesen og Erik Meyn
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no