Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 27. mai 2001 kl 22.30 Brobyggerne

Tror på en fredelig sameksistens

Siri sitter godt i armkroken til Kjell Erik under en pause i arbeidet. (Foto: Egil Heggen)
Siri sitter godt i armkroken til Kjell Erik under en pause i arbeidet. (Foto: Egil Heggen)
Humanetikeren Siri Simonsen (49) er hovedperson i kveldens utgave av ”Brobyggerne”. Hun får bryne sin tro i dialog med de andre deltakerne og programleder Kjell Erik Moen, samtidig som de bygger en bro.

Siri er oppvokst på Gjøvik, er enslig og har en sønn. Hun tror på menneskets iboende krefter og vilje til fredelig sameksistens.

Sjelesørger
Siri Simonsen er typen som tar beina dine og putter dem under skjorta og inn på maven sin når du fryser på tærne. Hun er kort og godt raus til tusen. Du blir glad av å være sammen med Siri. Det er kanskje derfor hun er blitt en man ringer til på Toten når noen er alvorlig syke og trenger en å snakke med. Som sykepleier har Siri de siste årene jobbet spesielt med mennesker som er så dårlige at de vet de kommer til å dø.

Folk som ikke er religiøse, ønsker ikke alltid å snakke med sykehuspresten. Da kommer gjerne Siri isteden. Siri er dessuten svært mye brukt som taler og tilrettelegger ved humanetiske begravelser.

Siri lar ikke noen sitte og ruge på troen sin i fred. Hun har alltid et stikkende spørsmål på lur. ”Men hva skal du med denne guden din?” er ett av dem. Åndereiser, vandrende sjeler, guder og dess like, har hun sitt eget uttrykk for: ”Hugga-bugga!”

Sanger og sangtekstforfatter
- Siri er morgenfugl, spiser alltid frokosten under epletreet i hagen hjemme i Gjøvik, vil helst være ute og foretrekker snø og kulde. Hun synger gjerne og lidenskapelig og presterte en morgen i Hedalen å skrive en sang på ni vers om alle brobyggerne før vi andre rakk å stå opp, forteller programleder Kjell Erik Moen.

Hva er døden, og hvordan møte den? Det er tema for samtalen i Siris program. Hun møter Jakob (Indremisjonen), Eirik (sjaman) og Kristine (katolikk) til diskusjon.

Egenproduksjon fra Faktaavdelingen
Programleder: Kjell Erik Moen
Pressekontakt:Anna-Marie Normann,tlf. 22 03 78 53

Bilder
1. Siri sitter godt i armkroken til Kjell Erik under en pause i arbeidet. (Foto: Egil Heggen)

2. I dagens program møter vi humanetikeren Siri Simonsen. (Foto: Egil Heggen)