Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 21. september 2001 kl 22.15 Detektimen: Politiagentene

Norsk i Detektimen

Anita Hegh spiller hovedrollen i kveldens Detektime. Hun har norsk far. (Foto: Beyond Distr.)
Anita Hegh spiller hovedrollen i kveldens Detektime. Hun har norsk far. (Foto: Beyond Distr.)
Den populære australske serien ”Politiagentene” begynner igjen i Detektimen, og skuespilleren Anita Hegh – merk det norsk-klingende navnet – har hovedrollen i første episode som handler om mord på internett. Vi kan her og nå avsløre at Anita har norsk far.

Ellen MacKenzie, kalt ”Mac” (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er operativ leder i Undercover-gruppen (spaningsgruppen) i Melbourne-politiet. Anita Hegh som spiller den tøffe jenta med kriminologi hovedfag, har norsk far og estisk mor.

I kveldens episode kommer ”Macs” omfattende IT-kunnskaper godt til nytte. Hun skal nemlig avsløre en kaldblodig drapsmann som finner fram til sine ofre via internett.

Forbudt intimkontakt
Denne gangen må den typiske ungkarsjenta ”Mac” også gi etter for impulser som får henne til å bryte en absolutt lov: forbudet mot å ha intim kontakt med noen i tjenesten.

For å avsløre Internett-morderen jobber ”Mac” på lag med Brian Maddern, en spesialist på psykologisprofiler for kriminelle. På Madderns anbefaling og med hele politiavdelingen i ryggen, blir ”Mac” sendt ut i forkledning. Hun skal være ”agn” for seriemorderen. Hun og Maddern opererer sammen under meget spenningsladde forhold, og havner i en intim situasjon sammen.

Mer om serien
Den australske serien ”Politiagentene” (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

I serien følger vi en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Sjefen Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers (serie 2)
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
I rollene: Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57 ()

Bilde
Anita Hegh spiller hovedrollen i kveldens Detektime. Hun har norsk far. (Foto: Beyond Distr.)