Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 2. januar 2000 kl 19.50 Godt musikkår 2000!

Godt musikkår 2000!


NRK1 søndag 2. januar kl 19.50
Godt musikkår 2000!

Julens mest populære tilbake

I fjor skåret nyttårskonserten med unge talenter fra Olavshallen i Trondheim høyest på skalaen for best likte tv-program i julen. I år står nye talenter klare til å føre oss over i det nye årtusen. Dan Børge Akerø er seremonimester.
- Vi forsøker å gjøre programmet til en klassiker og en tradisjon som seerne kan forvente seg i julen hvert år framover, sier Dan Børge Akerø.
- Konserten er en hyllest til norsk talentkultur. Vi fokuserer på unge mennesker i musikklivet og deres framtid, og de er også selve substansen i programmet. Min oppgave er å fungere som seremonimester, sier Akerø.
Det er Norsk Musikk- og Kulturskoleråd (NMOK) som er produsent og intitativtaker for konserten som har vært arrangert i flere år, og som blir overført for andre gang på NRK.

Best i verden
- Norge er selve musikkskolelandet. Vi er ledende på dette området i verden. Årsaken er nok at det for tre år siden ble lovbestemt at alle kommuner i landet skulle ha et musikk- og kulturskoletilbud for barn og unge. Dette har definitivt skapt det høye nivået vi har blant orkestre og talenter, sier Akerø, som selv er en forkjemper for musikkskolene.
- Jeg har jobbet i mange år med arrangementer tilknyttet musikkskolen, og det er fantastisk morsomt. Det er en musikkglede og giv hos deltakerne som er helt utrolig, og jeg er stolt over å kunne presentere slike arrangementer, sier Dan Børge Akerø.
Selv om nyttårskonserten sendes rett etter at vi har gått inn i et nytt årtusen, vil det ikke bli fokusert på millenniumsskiftet. Det er først og fremst talentene som står i sentrum, og som skal presenteres på best mulig måte.
Norsk Musikkskoleorkester sitter klar i Olavshallen under ledelse av Stephan Barrat-Due. Orkesteret består av 65 musikere mellom 15 og 25 år, som hvert år trommes sammen av NMOK til denne anledningen. I tillegg kommer den framgangsrike norske rapgruppa Multicyde, revygruppa Kvinner på Randen fra Bergen, og NRKs egne komikere Øystein Bache og Rune Gokstad, sopran Ann Helen Moen og tenor Helge Rønning.
Det blir utdeling av priser for 1999 til musikkskoler, talenter og kommuner, og vi kan love musikalsk moro, humor og sang for hele familien.

NRK1 søndag kl 19.50

Bilder (via Scanpix/Internett)
Dan Børge Akerø er seremonimester for Godt musikkår 2000. (NRK-foto: Ole Kaland)

Egenprodusert underholdning i samarbeid med Norsk Musikk- og Kulturskoleråd
Konferansier: Dan Børge Akerø
Prosjektleder: Henning Skjæret
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf. 23 04 99 18