Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 18. mai 2013 kl 10.25 Operasjon løvsprett

Norsk militærkomedie

Syke
Syke" soldater og søte sykepleiere møter vi den norske militærkomedien "Operasjon Løvsprett". (Foto: Nordisk Film)
En rekke av våre mest kjente og kjære skuespillere står på rollelisten i denne humørfylte filmen fra 1962. Handlingen er lagt til Haglemoen, der det skal være repetisjonsøvelse. Men major Kampstrup og hans stab får problemer med å få de innkalte soldatene til å konsentrere seg om å forsvare landet. Det er nemlig helt andre ting som opptar dem.

Vi møter en rekke svært forskjellige menn som er innkalt til en tre ukers repetisjonsøvelse på Haglemoen. Blant dem som gjør seg mest bemerket, er den livsglade selgeren Goggen Rask (Rolf Just Nilsen), bilreparatøren Bottolph Johansen (Arve Opsahl) som går under navnet Drømmeren, og skipsrederen Rieber-Larsen jr. (Odd Borg).

Søte sykepleiere
Major Kampstrup (Carsten Byhring) og hans stab får en nærmest håpløs oppgave med å få sivilistene til å oppføre seg skikkelig. Kompanisjefen har et svare strev med å beholde dem i leiren, for plutselig blir sivilistene i uniform "syke" og må på sykestuen. Der gjør sykepleieren Bitten (Anita Thallaug) og oversøster Florence (Sølvi Wang) tjeneste…

Den store feltmanøveren starter, og soldatene gjør sitt beste. Men etter utallige forviklinger kommer man endelig gjennom manøveren, og gutta deltar med heder i den storstilte mønstringen etter kampen.


Norsk spillefilm fra 1962
Regi: Knut Andersen
I rollene: Rolf Just Nilsen, Arve Opsahl, Odd Borg, Arne Bendiksen, Per Asplin, Sølvi Wang, Anita Thallaug, Unni Bernhoft og Kari Diesen
Kontaktperson Programinformasjon: Hilde Ljøen, 23 04 72 36/95 70 11 47
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no