Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 21. oktober 1999 kl 23.15 Karaoke

Karaoke (t)


NRK1 trsdag 21. oktober kl 23.15
Karaoke (1:4)

Potters avskjed med livet

Karaoke er dramaserien som Storbritannias store tv-dramatiker, Dennis Potter, skrev like før han døde. Serien er hans avskjed med livet; en oppsummering og en kjærlighetserklæring.
Hovedrollen spilles av Albert Finney, kjent britisk skuespiller, regissør og produsent. Han spiller rollen som tv-skribenten Daniel Feeld - en mann opp i årene som slett ikke er frisk. Han har skrevet et manus som heter \"Karaoke\", og som er under filminnspilling. Regissøren er Nick Balmer (Richard E. Grant), en pengesterk mann som har spyttet inn store summer i filmproduksjonen av \"Karaoke\". Han og Daniel er slett ikke enige i hvordan filmen skal lages, men fordi Daniel sliter med store magesmerter og et høyt alkoholforbruk, klarer han ikke å følge innspillingen på nært hold. Han søker trøst og hjelp hos sin gode venn Ben Baglin (Roy Hudd), som er den eneste som forstår ham.

Fiction eller virkelighet?
Under en middag med Anna Griffiths (Anna Chancellor), som er medprodusent på filmen, opplever Daniel at hans replikker fra manuset blir fremført av et par som sitter like ved. Han blir som forstenet og meget fascinert av kvinnen som er en tro kopi av hans kvinne i filmen. Han følger etter henne og havner i en karaoke-bar. Sandra (Saffron Burrows), som hun heter, har nå tatt på seg parykk, og hun jobber som prostituert i karaoke-baren. Med sin blonde parykk er hun identisk med kvinnen som spiller i filmen. Virkeligheten blander seg nå med fiction, og Daniel lurer på om han begynner å bli gal. Full er han også. Og etter ytterligere en drink og en prat med \"blondinen\" Sandra, faller han overende i en bevisstløs tilstand.

Dennis Potter (1935-1994)
var en stor tv-dramatiker som døde 7. juni 1994 etter å ha fått diagnosen uhelbredelig kreft. Han er kanskje mest kjent for sine tv-serier \"Pennies from Heaven\" fra 1978 og \"The Singing Detective\" fra 1986, men begynte å skrive for BBC allerede i 1959. Han arbeidet i BBC i alle år. Men han hadde ikke mye til overs for sine kolleger. Han beskrev mange av dem som \"talentløse strebere\".
I 1994, rett før sin død, rakk Dennis Potter å fullføre to tv-dramaer, \"Karaoke\" og \"Cold Lazarus\". Begge seriene sendes på NRK1 i høst.
NRK2 viser forøvrig et intervju med Dennis Potter fra 1994, gjort av Melvyn Bragg, tirsdag 12. oktober kl. 23.30.

I rollene:
Daniel Feeld - Albert Finney
Nick Balmer - Richard E. Grant
Lady Ruth Balmer - Julie Christie
Mrs. Haynes - Alison Steadman
Arthur (\"Pig\") Mailion - Hywel Bennett
Anna Griffiths - Anna Chancellor
Ben Baglin - Roy Hudd
Sandra Sollars - Saffron Burrows

NRK1 torsdag kl. 23.15

Bilder (via Scanpix/Internett)
1. Albert Finney spiller rollen som tv-skribenten Daniel Feeld i dramaserien \"Karaoke\".

2. Under en middag med sin produsent hører tv-skribenten et par som fremfører replikker fra hans tv-film.

3. Vakre Sandra (Saffron Burrows) er prostituert og er som hentet ut av Daniels (Albert Finney) tv-manus. Er det noen som driver ap med ham?

Innkjøpt dramaserie fra Channel 4
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23 04 89 56
I rollene: Albert Finney, Richard E. Grant, Julie Christie, Hywel Bennett, Anna Chancellor, Saffron Burrows
Regi: Renny Rye
Manus: Dennis Potter