Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 22. desember 1999 kl 16.15 Bibelen: Bibelen: David, del 2

Bibelen: Bibelen: David, del 2 (t)


NRK1 onsdag 22. desember kl 16.15
Bibelen: David (2:2)

Gud straffer kong David

I andre og siste del av fortellingen om David får kongen merke Guds straff til den som synder. Han får stadig mindre støtte hos det israelske folk og mister også etter hvert kontrollen over sin egen familie.
David er betatt av Batsebas skjønnhet og forfører henne. Hun blir gravid, og for å skjule sitt farskap, plasserer kongen Batsebas mann, Uria, på en utsatt post hvor han mister livet (uriaspost). Uria var en av kongens beste og mest trofaste soldater.
Kongens rådgiver, profeten Natan, refser David og påpeker at han har syndet mot Gud. Herren straffer David ved at volden og ondskapen fortsetter i hans egen familie og bringer ulykke til hans sønner.
Kong David vil ikke innse at han gradvis mister kontrollen over familien, og at hans grep på folket blir stadig svakere. For David er besatt av planene om å bygge det fineste og største templet i verden, i Jerusalem...

Om serien
Bibelen er en av de mest omfattende tv-produksjoner gjennom tidene. Innspillingen startet i 1993 med topp skuespillere. Først i år er hele filmprosjektet ferdig. NRK2 har kjøpt rettighetene til å sende hele den fantastiske serien.
NRK2 viste den første filmen i serien julen 1996. Den het \"Skapelsen\" og handlet om verdens tilblivelse - om Adam og Eva i paradis. Deretter fulgte \"Abraham\", \"Jacob\" \"Josef\" og \"Moses\".

NRK1 onsdag kl 16.15
Bilde (Via Scanpix/Internett)
Gud straffer David for hans synder ved å bringe ulykke over familien hans.

Regi: Robert Marcowitz
I hovedrollene: Nathaniel Parker, Jonathan Pryce, Leonard Nimoy, Sheryl Lee, Franco Nero
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Siri G. Meyer, tlf. 23048123