Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 25. oktober 2004 kl 20.35 Presidenten

Leos krigstraume

Stabssjef Leo (John Spencer) i
Stabssjef Leo (John Spencer) i "Presidenten". (Foto: Warner Bros.)
Et amerikansk jagerfly er skutt ned av nær grensen til Nord-Korea. President Bartlet gir ordre om at en amerikansk marine-enhet beveger seg inn for å redde mannskapet./ing>

Thunderchief-flyet som er skutt ned, hadde et mannskap på fem om bord, og Bartlet sender i vei en Navy SEAL-enhet for å finne dem. Hendelsen viser seg å gå mer inn på stabssjef Leo enn godt er – som kamppilot under Vietnamkrigen har han en nifs krigsopplevelse med seg i bagasjen.

Bestikkelser
Leo var en av dem som ble skutt ned over Nord-Vietnam. Hans gode venn og medpilot reddet livet hans. Den samme vennen er nå havnet i vanskeligheter. Det er ting som tyder på at han har smurt forskjellige anbudsgivere for å skaffe seg oppdrag fra det militære.

Cregg i spotlight’en
Presstalskvinne C.J. Cregg gikk i taket da en talk show-vert satte henne i et dårlig lys – uten at hun var med i programmet. Nå velger hun å ta tyren ved hornene, og havner i ord-duell under en direktesending med den brysomme talkshow-verten, Taylor Reid.

Om serien
I "Presidenten" følger vi Josiah Bartlet (Martin Sheen) og hans lojale stab gjennom de store og små begivenheter som preger hverdagen i Det hvite hus. Det handler ikke bare om maktkamp, kjærlighet og vennskap. Serien er kjennetegnet av mye humor og inngående kjennskap til det "hemmelige" spillet i amerikansk politikk.

President Josiah "Jed" Bartlet tilhører demokratene, og bak hans folkelige utstråling skjuler det seg en skarp hjerne og et oppriktig engasjement for at det han tror på også er til beste for landet. Til tross for det konstante presset fra ulike interessegrupper, lar han sin egen overbevisning komme først. Mange lar seg forlede av hans godslige sjarm, bare for å oppleve et hensynsløst motangrep når de minst venter det.

Med sine ulike egenskaper utgjør presidentens utvalgte stab et slagkraftig team som spiller en avgjørende rolle i styringen av landet. Nasjonen overlever på grunn av - men til tider også på tross av - det som skjer i den vestre fløyen i Det hvite hus.

Amerikansk dramaserie (2002/2003)
Originaltittel: The West Wing (Serie 5)
Kveldens episode: An Khe
Produksjon: Warner Bros.
Med: Martin Sheen, Allison Janney, John Spencer, Richard Schiff, Dulé Hill, Janel Moloney, Bradley Withford og Stockard Channing
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57LENKER
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer 
  • Les mer