Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 28. mars 2002 kl 19.35 VinterDag på Møkster

En opptakt til sommerens båtturer

Janfrid Strømme, Dag Lindebjerg, Øyvor Bakke og Alf Roald Strømme møtes på Møkster. (Foto: Terje Dale, NRK)
Janfrid Strømme, Dag Lindebjerg, Øyvor Bakke og Alf Roald Strømme møtes på Møkster. (Foto: Terje Dale, NRK)
Dag Lindebjerg har fått med seg Øyvor Bakke som medprogramleder. Påsketuren går til Møkster, en liten øy ytterst på Vestlandskysten med storhavet som nærmeste nabo. Dag Lindebjerg er for øvrig i full gang med å planlegge nye programmer til sommeren, og motorbåten "Lindy" finpusses og gjøres klar.

Møkster er et lite samfunn som lever sitt eget liv – på havets nåde. Her skal vi følge kystfiskeren Alf Roald Strømme, hans kone Janfrid og de andre 50-60 menneskene en vanlig vinterdag, hvor vind og vær og den dramatiske naturen bestemmer de daglige gjøremål. Navnet Møkster er usikkert tolket, men kan trolig komme av norrønt ”mystr”, som betyr skodde eller yr.

Den femte sommeren på rad
Serien ”SommerDag” har vært en stor suksess med gjennomsnittlig 550 000 seere til hvert program. Med tanke på at serien går midt i fellesferien er det imponerende tall. Nå er Dag Lindebjerg klar med båten ”Lindy” for den femte sommeren på rad. Grunnen til at ”SommerDag” er blitt så populært, mener Lindebjerg er at programmene gir seerne muligheten til å oppleve et landskap fra andre vinkler enn fra en hurtigbåt eller ferge.

Noen kritikere hadde ønsket at Lindebjerg laget et mer ”ekte” naturprogram - uten så mange mennesker med. – Jeg bryr meg ikke om den kritikken, sier Lindebjerg. Mennesket og naturen, samspillet mellom folk og landskap, er et godt tema som jeg vil brette ut i mine programmer.

Egenprodusert underholdning fra NRK Hordaland
Programledere: Dag Lindebjerg og Øyvor Bakke
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilder
1 Janfrid Strømme, Dag Lindebjerg, Øyvor Bakke og Alf Roald Strømme møtes på Møkster. (Foto: Terje Dale, NRK)
2 Dag Lindebjerg og Øyvor Bakke tar seerne med på påsketur til Møkster (Foto: Terje Dale, NRK)