Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 22. januar 2012 kl 21.10 Ei iskald verd

Sommer


Det er sommer i polområdene, og det er dagslys hele døgnet. De store hordene av sommergjester utnytter de magiske, lange dagene; de spiser, sloss og aler opp ungene sine i løpet av denne korte sommerperioden.

Sommeren er tøff for isbjørnfamilien. Isen smelter og isbjørnungene tar sin første svømmetur.
For den store kolonien av kongepingviner, som teller 400.000 dyr, er varmen en utfordring. De voksne pingvinene tar seg et bad i det iskalde vannet, mens de små pingvinungene avkjøler seg i gjørme.

I den tredje episoden av BBC-serien får vi se de unike bildene av en vågehval som blir jaget mellom isflakene av en spekkhoggerfamilie. Den dramatiske jakten varer i over to timer og har aldri blitt filmet før.

Om serien
Svært få mennesker får se med egne øyne hva som skjuler seg i isen både i Arktis og Antarktis. I BBC-serien "En iskald verd" får vi oppleve de iskalde landskapene før de endrer seg for alltid. Opptakene er gjort under isen, høyt under en ulmende vulkan og tett på dyrene som lever i sin egen iskalde verden.

Reisen går til begge polene for å undersøke hva høyere temperaturer vil bety for folk og dyreliv som lever her, og hva det vil bety for resten av verden. I denne fantastiske naturserien i seks deler fra BBC kommer vi tett på dyrene som lever i polområdene, og vi får se eksempler på dyr som overlever mot alle odds.


Naturserie i seks deler fra BBC
Originaltittel: Frozen Planet
Produksjonsår: 2010
Norsk kommentar: Ola Bøe.
Presseansvarlig: Irene Elisabeth Rossland, tlf: 988 20 309
TV-seere kan henvende seg til Publikumsservice: info@nrk.no , tlf: 815 65 900