Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 7. september 2002 kl 18.30 Grøss og gru

Spøkelseslørdag

Filip og det polske korset.
Filip og det polske korset.
Fem lørdager fremover blir det grøss og gru for barn og ungdom på NRK1! Den svenske serien ”Spökafton” inneholder fem frittstående spøkelseshistorier.

Innholdet i de fem episodene er som følger:

”Det polske korset” handler om Filip som må tilbringe natten på landet hos den jevnaldrende Marie Jeanette. Marie lurer på om Filip er mørkeredd og forteller om spøkelset Edward som bor i det store gamle huset. Filip blir kjemperedd, men så vil spøkelset ha hjelp av ham!

”På andre siden” forteller om Rebecka som er den mest populære jenta i klassen. Ebba derimot er klassens mobbeoffer. Når en vikar kommer til skolen, skjer det noe veldig merkelig med jentene. Om natten bytter deres sjeler kropp, og om morgenene når de våkner, er Ebba Rebecka og omvendt.

”Regnspøkelset” heter den tredje episoden som handler om Agnes på ni år. Hun vil så gjerne leke med storesøsteren My og hennes venn, men får ikke lov av dem. Agnes blir veldig lei seg og føler seg ensom. Så får hun kontakt med regnspøkelset som bare eksisterer når det regner. Det går så langt at Agnes gjerne vil bli et regnspøkelse selv, og det virker ikke helt umulig.

I episoden ”Sølvtoget” får vi møte Ximena og Theo som er venner. Men en kveld når Ximena går på det mystiske sølvfargede toget, forandres alt. Den gode delen av Ximena blir igjen på sølvtoget, og bare den onde delen stiger av. Hvordan skal Theo lykkes å få tilbake den gode og riktige Ximena?

I den siste delen, ”Ensomrommet”, møter vi Emma og hennes familie. De reiser på ferie til en gård på landet, og Emma kjenner seg veldig utenfor. Foreldrene holder på å skilles og storesøsteren Sanna er bare oppslukt og interessert i sin kjæreste Micke. Emma gjemmer seg vekk i et rom med en gammel skrivemaskin, og plutselig begynner den å skrive av seg selv. Det er rett og slett et ulykkelig spøkelse som søker kontakt!

NRK Barn og Ungdom
Produsert av SVT
Pressekontakt: SAbine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10