Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 29. november 2007 kl 21.30 Forbrytelsen

Ny mistenkt i Nanna-saken?

 Sarah oppsøker Theis. (Foto: Tine Harden/DR).
Sarah oppsøker Theis. (Foto: Tine Harden/DR).
Sarah og Jan er overbevist om at det er en sammenheng mellom forbrytelsen mot Nanna og et 15 år gammelt uoppklart drap. De begynner å lete etter nye bevis og en annen gjerningsmann.

Tiden er knapp, for politisjefen gir Sarah og Jan 17 timer på å finne nye spor. Var ikke Holck Nannas morder likevel? Hvem har i så fall gjort det? Og hvordan henger dette sammen med forsvinningen av andre unge jenter de siste årene?

Pernille og Theis får se Nannas siste hilsen på video. Nanna hadde bestemt seg for å flytte fra København uten foreldrenes viten, samme kveld som hun forsvant. Dette er svært overraskende for Pernille og Theis. Og hvem skulle hjelpe henne med flyttingen?

Troels Hartmann er ovenpå igjen etter renvaskelsen og satser igjen på å vinne valget. Han spiller et dristig spill med tanke på Bremer og offentligheten. Men har han nok på Bremer til å vippe ham av pinnen? Rie er i ferd med å mykne opp, men lar seg ikke helt imponere av Troels’ iherdige kurtise.

Om Forbrytelsen
Våren 2007 sendte NRK de 10 første episodene av den danske suksesserien "Forbrytelsen". Mange seere ble skuffet da morderen ikke ble avslørt i siste episode, men når serien nå starter igjen, lover danskene at gåten blir løst. Det er laget 10 nye episoder.

I "Forbrytelsen" blir vidt forskjellige menneskeskjebner vevet sammen på grunn av et grufullt drap på gymnasjenta Nanna Birk Larsen.

Etterforskningsleder Sarah Lund blir fullstendig oppslukt i arbeidet. Hun står egentlig på flyttefot til Sverige, og det er meningen at hennes kompanjong, Jan Meyer, skal overta etterforskningen.

Politikeren Troels Hartmann opplever at valgkampen tar en helt annen retning enn han noensinne kunne forestilt seg. Drapsmannen har nemlig kjørt en av partiets kampanjebiler.

En intens jakt på drapsmannen er i gang og jakten avslører relasjoner man ikke ante eksisterte.

Sentrale karakterer i Forbrytelsen
Sarah Lund (Sofie Gråbøl): Etterforskningsleder ved Politihuset i København. Sarah er svært dyktig, men har en egen evne til å fortape seg helt i sitt arbeid og glemme alt annet. Også sønnen Mark. Når vi møter henne første gang, er hun i ferd med å avslutte jobben i København for å flytte til Sverige med samboeren og sønnen.

Theis Birk Larsen (Bjarne Henriksen): Theis er gift med Pernille og har tre barn. Han driver sitt eget flyttebyrå på Vesterbro i København og er en ekte familiemann. Før han møtte Pernille var han småkriminell, men har lagt den tiden bak seg for godt.

Pernille Birk Larsen (Ann Eleonora Jørgensen): Gift med Theis og mor til tre. Familiens naturlige midtpunkt og holder styr på regnskapene så vel som barna og ektemannen. Alt med en kjærlig og sterk hånd.

Troels Hartmann (Lars Mikkelsen): Politiker med ambisjoner om å bli borgermester i København. Troels brenner for politikken og er en energibunt av de helt sjeldne. Kjæreste med sin politiske rådgiver Rie som han planlegger å flytte sammen og stifte familie med.

Jan Meyer (Søren Malling): Jan skal overta Sarah Lunds jobb når hun flytter til Sverige. Han er Sarahs motpol idet han er utadvendt, rastløs og impulsiv. Jan har i tillegg et stort temperament som han må lære seg å håndtere. Gift med Hanne og har tre døtre.

Rie Skovgaard (Marie Askehave): Politisk rådgiver for Troels Hartmann som også er hennes kjæreste. Kommer fra en familie med dype politiske røtter. Svært dyktig og vant til å nå sine mål, nettopp fordi hun har et sterkt konkurranseinstinkt.

Poul Bremer (Bent Mejding): Overborgmester og bykonge i København. Bremer er svært innstilt på å ta en siste 4-års periode før han går av med pensjon. Bremer har gjort en god jobb for byen, men i de siste årene har hans dømmekraft blitt svakere. Han er en farlig mann som ikke skyr noen midler for å få det slik han vil.

Morten Weber (Michael Moritzen): Kampanjeleder for Troels Hartmann. Morten er en perfeksjonist og svært opptatt av jobben. Han har brukt all sin tid på karrieren og har nesten ikke et privatliv. Det lille han har holder han uansett svært privat.

Vagn Skærbæk (Nicolaj Kopernikus): Ansatt hos Theis som også er hans beste venn. Han vil for all del unngå å skaffe seg sin egen familie. Vagn er en del av Theis kriminelle fortid, men i motsetning til bestevennen har han ikke helt sluppet grepet og driver en litt lyssky virksomhet i helgene.

Dansk dramaserie
Manus: Søren Sveistrup
Produksjon: Danmarks Radio
Originaltittel: Forbrydelsen
Pressekontakt: Karoline Berg ,23049486, 90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no