Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. september 2006 kl 22.30 Bokprogrammet

Selvbiografier i grenseland


I kveld ser Bokprogrammet nærmer på selvbiografien, og særlig når det gjelder mennesker som har levd uvanlige liv. Blant andre møter vi horemamma og bordelldronning Bente Lyon, homsepionéren Arne Heli og schizofrene Randi Magnussen.

I tillegg oppsummerer Ingar Sletten Kolloen bøkene i kveldens program. Han er selv Hamsunbiograf, og har sterke meninger om hvilke av disse bøkene som fortjener vår oppmerksomhet.

Bordelldronning og selvbiograf
Horemamma Bente Lyon er aktuell med boka "Neptun" om sin storhetstid som bordelldronning i Oslo. Bokprogrammet har møtt henne hjemme i hybelleiligheten på Tofte, og tar henne med på bytur i Oslo, der hun tar utendørsprostitusjonen i nærmere øyesyn.

Homsepionér
Homsepionéren Arne Heli gikk bort i august i år, 81 år gammel. Bokprogrammet intervjuet ham kort tid før han døde. Arne Heli var den første i Norge som kom ut av skapet, han var med på å starte den norske avdelingen av Forbundet av 1948, og han kjempet mot kriminaliseringen av homofili. Boka han er aktuell med er "Åpen om det forbudte".

Leve med schizofreni
Vi møter også Randi Magnussen som har levd hele sitt voksne liv som schizofren. I boka "Randis verden" får vi et innblikk i hennes liv.

Om serien
Bokprogrammet er NRKs litteraturserie. Gjennom åtte programmer i høst møter programleder Hans Olav Brenner forfattere i både inn- og utland.

Hver uke forteller også en person om en bok som har forandret hans eller hennes liv.

Egenprodusert litteraturmagasin fra NRK Kultur (2006)
Programleder: Hans Olav Brenner
Prosjektleder: Bjørn Hulleberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer