Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 18. mai 2004 kl 17.15 Eldrebølgen

Biggen i sentrum

Birger
Birger "Biggen" Sundsbak forteller om oppveksten på guttehjem. (Foto: Annelise Jackbo)
Birger "Biggen" er sentral i denne episoden av "Eldrebølgen". I kveld forteller han om hvordan det var å vokse opp på barnehjem.

"Biggen" har møtt sin biologiske far to ganger, men moren vet han overhodet ingenting om. Han lurer på om han kanskje har noen ukjente søsken spredd rundt i landet, eller om han virkelig kjenner til hele sin rette familie. Oppveksten på guttehjem har nok preget ham, men han er en optimistisk og trivelig fyr.

I kveld får deltakerne besøk av teaterregissør Marit Moum Aune som snakker om hvor viktig det er å finne den røde tråden i oppsetningen. Men Kri er uenig med regissøren, og han skjønner ikke hvorfor dett skal være så viktig.

Randi prøvesynger visa Thor har skrevet for henne.

Om serien
Tirsdager, onsdager, torsdager og lørdager fram til sommeren blir det gjensyn med med våre venner i Eldrebølgen. De er til sammen 12 personer i alderen 62-74 år (i 2003). Alle har store ressurser. Og alle har en drøm de vil realisere.

Personene skal leve sammen i 10 uker på Solhov folkehøgskole, og må bli enige seg imellom om hvordan de skal organisere samlivet i denne perioden. Deres oppgave er å sette opp en teater/revy/cabaret-forestilling hvor de bestemmer alt selv. De skal sy kostymer, skrive manus, spille musikken og ha regien. Hele tiden følges de av NRK.

Programmene presenteres av Sven Nordin, som også er deltakernes teaterfaglige rådgiver. Og i løpet av tiden de tilbringer på Solhov Folkehøgskole, får de også besøk av flere andre norske komikere, skuespillere og gode hjelpere som seerne får møte i løpet av serien.

Da serien ble sendt første gang på NRK1 i fjor, fulgte gjennomsnittlig over 750 000 seere "Biggen", "Kri", Eva og resten av gjengen.

NRK Underholdning
Egenprodusert underholdningsserie i samarbeid med Dinamo Story
Programleder: Sven Nordin
Prosjektleder: Morten Johansen
Pressekontakt: Hilde Ljøen, 23 04 72 36