Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 15. desember 2006 kl 22.40 Jazz-legender: Kenny Drew Trio

Jazzpianisten Kenny Drew

Året før han døde, rakk den legendariske amerikanske jazzpianisten Kenny Drew å spille en konsert i Brewhouse Theatre (1992) på Somerset nordvest for Bristol. Gjør klar for en liten time med The Kenny Drew Trio: Niels-Henning Ørsted Pedersen, bass, Alvin Queen, trommer, og Drew selv ved klaveret.

Kenny Drew var en av de fineste be-bop-pianistene som sto fram på 1950-tallet. Etter å ha spilt med størrelser som Charlie Parker, Coleman Hawkins og Dinah Washington tok han i 1961 spranget over til Europa. Først med et tre år langt Paris-opphold, før han bosatte seg for godt i København.

Husmusiker på Montmartre
Her ble Kenny Drew raskt fast husmusiker på Montmartre Jazz Club. Han fortsatte som en hengiven, hardt arbeidende og pålitelig yrkesmusiker like til sin død. Foruten med trioen, opptrådte han og spilte inn plater sammen med jazzstørrelser som Ben Webster, Thad Jones, Dexter Gordon og Philip Catherine.

Elegant, velformulert
Konserten som her er festet til film og lydspor, gir oss den glitrende pianisten Kenny Drew i en rekke av jazzens standardnummer. Han gir til gode sitt elegante og velformulerte spill, så fullt av swing og alltid framført med en førsteklasses teknikk – alt det som har gjort Kenny Drew til en legende blant jazzmusikere.

I tillegg til komposisjonene nevnt i programrubrikken, hører vi bl.a. "Oleo" (Sonny Rollins), "Bluesology" (Milt Jackson), "In Your Own Sweet Way" (Dave Brubeck) og "All Blues" (Miles Davis).

Britisk musikkprogram (2004)
Originaltittel: Jazz legends - Kenny Drew Trio
Produsert av: Clive Woods
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, mail: info@nrk.no