Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 27. november 2007 kl 19.55 Kongeparet på nært hold

70 år er ingen alder

Kong Harald og dronning Sonja fylte begge 70 år tidligere i år (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Kong Harald og dronning Sonja fylte begge 70 år tidligere i år (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
I forbindelse med kongeparets 70-årsdager byr NRK på sammendrag og nye innslag, hvor blant andre kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise tegner varme og personlige portretter av sine foreldre. Intervjuer er Anne Grosvold.

Programmet er satt sammen av utdrag fra portrettprogrammene som ble sendt på de kongelige fødselsdagene 21. februar og 4. juli. I tillegg får vi se opptak som ikke er vist tidligere. Den offisielle siden ved kongen og dronningen kjenner vi etter hvert godt.

Andre sider ved kongeparet
Programmet legger derfor vekt på andre sider ved kongeparet: deres personlige interesser, rollen som arbeidsgivere for en stor stab på Slottet, og ikke minst forelderrollen. Kronprins Haakon og prinsesse Märtha Louise forteller om hvordan de husker oppveksten og den oppdragelsen de fikk. På noen områder var foreldrene ganske strenge, mens de på andre felt ga dem stor frihet. Dette siste gjaldt ikke minst frihet til å velge venner. – Det blandet de seg aldri borti, forteller Märtha.

Ut på tur
Mor ville gjerne at de skulle bli glad i friluftsliv og dro dem med på tur. Etter et forsøk på telttur hvor mor hoppet slengtau og brakk benet, ble det ikke flere overnattingsturer i skogen. Barna innrømmer at de bare var så måtelig interessert i turgåing. Først nå, etter at de har fått egne barn, kan dronningen fornøyd registrere at de har begynt å bli ivrige på å ta med sine små ut på tur i skog og mark.

Program fra NRK underholdning
Intervjuer: Anne Grosvold
Prosjektleder: Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt: Karoline Berg, 23049486/90108954
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no