Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 22. oktober 2004 kl 20.05 Skolen

Endringer på Aker skole

Bjarte (Robert Skjærstad) og Cecilia (Gjertrud Jynge) er uenig om et nytt skoleprosjekt. (Foto: Scanpix)
Bjarte (Robert Skjærstad) og Cecilia (Gjertrud Jynge) er uenig om et nytt skoleprosjekt. (Foto: Scanpix)
Rektor Dag har fått en uventet bevilgning penger fra kommunen, og nå satser han på å gjøre alt for å bedre skolens ry og rykte. Men det er ikke like enkelt for alle å godta endringene.

Rektor foreslår at bussen Bjarte har arvet etter bandet, kan brukes til et prosjekt for de vanskelig stilte elevene. Med de ekstra pengene skolen har fått, får Bjarte full stilling og ansvaret for bussprosjektet. Men Cecilia er skeptisk til Bjartes lederevner.

Anneli utfordrer rektor med å stille opp på et dristig klassebilde, og samtidig må hun takle konflikter mellom innvandrerelever og med Cecilia.

Det er klart for forandringer på hjemmebane for Cecilia og Gaute. De flytter til drømmehuset sitt som dessverre viser seg å trenge store og dyre forbedringer. Samtidig får de dårlig pris for den gamle leiligheten.

Om serien
Aker skole sliter i motbakke, og det krever at alle tar i et tak for å bedre forholdene – så vel lærere som elever.

Vi møter tre unge lærere og deres noe resignerte rektor som alle har et hektisk liv der jobb, familie og venner skal skjøttes. De vil helst gjøre gode ting for alle, men tiden strekker ikke alltid til. De har problemer, sorger og gleder som de fleste kan kjenne seg igjen i.

Ambisjonen med serien er å gripe fatt i dagens utdannings- og kunnskapssamfunn. Dagens skole er kanskje den arenaen i Norge som best gjenspeiler samfunnets og samtidens etiske, kulturelle og politiske konflikter. Derfor er et skolemiljø valgt som ramme for handlingen i serie.

- Vi vil fortelle engasjerende historier fra skolehverdagen. Selv om Aker skole sliter og bærer på tragiske historie, er det viktig å få frem at her også finnes masse humor. Akkurat slik det er i virkeligheten, sier prosjektleder Folke Gravklev.

Skolen er høstens storsatsing fra NRK Drama, og er på totalt 18 episoder.

Programmet ble første gang sendt på NRK1 onsdag i denne uken.

Egenprodusert dramaserie fra NRK Drama
Med: Trond Brænne, Gjertrud Jynge, Robert Skjærstad, Agnes Kittelsen, Fridtjov Såheim, Cecilie Mosli og Anne Marie Jakobsen
Skapt av: Heidi Linde, Margareth Kåset, Thomas Seeberg Torjussen, Lasse Nederhoed og Jan Strande Ødegårdstuen.
Prosjektleder: Folke Gravklev
Pressekontakt:Sabine Skarstad , tlf 23 04 99 18/90 18 36 10,LENKER
  • Les mer