Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. januar 2007 kl 20.20 Melodi Grand Prix 2007: Folkefest i Bodø

Den andre semifinalen


Den andre semifinalen i årets Melodi Grand Prix finner også i år sted i Bodø. Under finner du navnet på artistene og melodiene de skal fremføre.

Etter fjorårets suksess arrangerer NRK igjen semifinaler rundt om i landet som en del av den store norske finalen. Finalistene til finalen i Oslo Spektrum lørdag 10. februar skal stemmes fram gjennom direktesendte Grand Prix-show fra Alta, Bodø og Stokke i Vestfold.

De to bidragene som får flest stemmer av tv-seerne i semifinalene, går direkte videre til finalen i Oslo Spektrum. Melodiene som havner på tredje og fjerde plass, vil få en ny sjanse til å gå videre i et "siste sjanse"-show fredag 9. februar, én dag før den store finalen.

Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø er programledere, mens Per Sundnes er reporter.

Slik stemmer du:
Telefon: 829 49 001-006 (låt nummer en, to, tre, osv.)
SMS: Send nummer på låt til 1987. Ingen kodeord.
Man kan stemme på alle de seks bidragene - så snart sendingen er i gang. Det koster kr 5,00 for både telefon- og SMS-stemmer.

I Nitimen på NRK P1 lørdag 27. januar kan du få en forsmak på de seks melodiene som skal framføres i Bodø. Da blir det også anledning til å forhåndsstemme på din favoritt mellom kl 9 og kl 12.

Samme dag blir de seks låtene også lagt ut på NRKs nettsider: www.nrk.no/mgp

Finalistene til semifinalen i Bodø 27. januar er:

Melodi 1: VEN A BAILAR CON MIGO
Artist: Guri Schanke

Melodi og tekst: Thomas G:son

Guri Schanke er fra Oslo og har en imponerende cv som artist, enten det er som sanger, danser eller skuespiller på både scene og skjerm. I tillegg til scenelivet dubber hun filmer, er konferansier og holder foredrag. I fjor vår kom hun på andreplass i TV2-programmet "Skal vi danse", og dermed kunne ikke sangen hun skal synge passet bedre: Direkte oversatt betyr tittelen nettopp "Skal vi danse".

Låtskriver Thomas G:son er svensk, og har tidligere bidratt med låter i både den norske og den svenske konkurransen. I fjor sto han bak Queentastics "Absolutely Fabulous" og vant den svenske melodifestivalen med Carolas "Evighet".

Melodi 2: BETTER THAN THIS
Artist: Hazen

Melodi og tekst: Mikael Jensen/ Eivind Skovdahl/ Morten Hazen

Bandet Hazen består av Morten Hazen på trommer, Mikael Jensen på gitar, Håvard Eidsaunet på bass og vokalist Stine Magnussen. De fire er bosatt i Fredrikstad og Halden.

Mens Håvard Eidsaunet var med i CC Cowboys mellom 1992 og 1998, har Mikael Jensen og Morten Hazen spilt i det lokale coverbandet Cornflakes. Det resulterte i tre plateutgivelser, og nå står kanskje en plate med Hazen for tur? Stine Magnussen er lærer, men har holdt på med musikk så lenge hun kan huske.

Låtskrivertrioen er godt etablert etter flere års karriere i musikkindustrien. Mikael Jensen og Morten Hazen har bakgrunn fra popgruppa Cornflakes fra 90-tallet, mens Eivind Skovdahl er en anerkjent plateprodusent.

Melodi 3: UNDER STJERNENE
Artist: Malin Schavenius

Melodi og tekst: Thomas Törnholm/ Dan Attlerud/ Kurre Westling/ Micke Løvdalen

Sarpsborg-jenta Malin Schavenius har vært med i en rekke oppsetninger og ensembler siden hun debuterte i "Annie" 12 år gammel. Nå jobber hun for fullt med vokalgruppen Rewind, og én gang i uken leder hun 40 barn i Masken barneteater.

Thomas Törnholm, Dan Attlerud og Kurre Westling har skrevet låter sammen tidligere i andre konstellasjoner, men dette er debuten deres som låtskrivertrio. Mens Thomas Törnholm og Dan Attlerud tidligere har hatt flere låter med i Melodi Grand Prix, blant annet gikk de til topps i 2004 med Knut Anders Sørums "High", er det første gang Kurre Westling får et bidrag med i MGP. Micke Løvdalen har oversatt låta til norsk.


Melodi 4: I WANNA BE WITH YOU
Artist: Andreea

Melodi og tekst: Maria Marcus

Andreea er født i Romania, men flyttet til Norge da hun var tre år gammel. Nå bor hun i Fetsund utenfor Oslo. Hun har sunget siden hun var liten, og har fått flere tilbud om platekontrakt. Hun var med i Melodi Grand Prix for første gang som 16-åring. Det var i 2005 med låta "Kingdom Come", som endte på en delt femteplass.

Låtskriver Maria Marcus er et av Sveriges nye, store stjerneskudd i singer/songwriter-tradisjonen.

Melodi 5: UNBELIEVABLE
Artist: Amelia

Melodi og tekst: Finneide/ Ingwersen/ Pandher/ EAR/ Thoresen/ La Verdi/ Holter

Amelia var i utgangspunktet danser, og har stått på scenen i oppsetninger som "Fame", "Billy", "Evita", "Westside Story" og sist "Hair". Nå har det også blitt mer sang, og skulle hun gå av med seieren er det ikke første gang: Amelia var en av danserne til Stig Van Eijk som vant den norske finalen i 1999 med låta "Living My Life Without You".

Svein Finneide, Jens Thoresen, EAR, Daniel Pandher, Ken Ingwersen, Tommy La Verdi og Halvor Holter i Oslo Recordings har skrevet låta. De skriver for både norske og internasjonale artister, og flere av dem har egne karrierer som artister.

Melodi 6: CHICKEN RODEO
Artist: Dusty Cowshit

Melodi og tekst: Morten Heiberg

Rett fra mosseprærien kommer bandet Dusty Cowshit. Bandet har egentlig ti medlemmer, men siden kun seks stykker kan stå på scenen samtidig i Melodi Grand Prix, ble det loddtrekning. Odd Evil Custer, Ole Hicock, Onkel Tom Tom, Remi Remington, Peter Gun og Kaare Kid trakk det lengste strået. Dermed må Stig Sundance, Knut Kruttlapp, Morten Keyne og Yo Mama følge med fra greenroom. Bandet har gitt ut flere plater tidligere, og er nå tilbake etter en fem års pause.

Låtskriver Morten Heiberg er identisk med bandmedlem Morten Keyne.


Direktesendt underholdningsshow (2007)
Produsert av Dinamo Story for NRK Underholdning
Prosjektleder NRK: Stian Malme
Progamledere: Stian Barsnes Simonsen og Synnøve Svabø
Reporter: Per Sundnes
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte NRKs Publikumsservice, tlf 815 65 900
info@nrk.no

Les mer: www.nrk.no/mgpLENKER
  • www.nrk.no/mgp