Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 19. desember 2001 kl 23.15 Sopranos

Problemer for Tony og Janice


I kveldens episode tar Tony en avgjørelse som skaper problemer både for ham selv og søsteren Janice. Men at blod er tykkere enn vann også i en mafiafamilie, viser Tony når han gir Janice en hjelpende hånd i en nødssituasjon. I tillegg må Tony ta seg av sin forhenværende elskerinne som ikke aksepterer bruddet mellom dem.

Richies og Janices planer om å flytte inn i sitt nye eksklusive hjem blir forpurret av Tony som avslår Richies tilbud om å overta deler av selskapet innen "renovasjonsbransjen". Richie som nå er grundig lei av å bli herset med av Tony, prøver å skaffe seg støtte for et kupp mot mafiabossen. Men det går heller dårlig. Til og med onkel Junior erkjenner at det er lurest å støtte Tony. Han advarer nevøen mot Richies dødelige hensikter.

Sjalusi og dramatikk
Janice og Richie har sin første alvorlige krangel. Richie gjør den fatale feilen å slå til forloveden, en fornærmelse Janice slett vil la gå upåaktet hen.

Tony har droppet elskerinnen Irina, men hennes desperate telefonoppringninger skaper problemer på hjemmebane. Det forsterker Carmelas mistro til Tony og gjør henne enda mer misfornøyd med ekteskapet.

Om serien
Organisert kriminalitet sett fra en psykiaters sofa er den noe uvanlige innfallsvinkelen til denne serien som henter handlingen fra et robust amerikansk/italiensk mafiamiljø i New Jersey.

Vi møter mafiabossen og familiemannen Tony Soprano (James Gandolfini), en gjennomsnittlig, middelaldrende mann som nå er havnet i en midtlivskrise. Han har en lydig og pliktoppfyllende kone, Carmela, en opprørsk 17 år gammel datter, Meadow, og en sønn som går under navnet Anthony jr. Tony forsøker å være en god far og ektemann, samtidig som han leder sitt selskap innen "renovasjonsbransjen, men problemene tårner seg opp på begge fronter.

Den nære familiekretsen består også av Tonys mor, Livia, som han prøver å få plassert på aldershjem. Til Tonys private sfære hører ellers den ikke helt hemmelige elskerinnen. Men hans nærmeste fortrolige er psykiateren dr. Jennifer Melfi. Til henne betror han alt - unntatt det hun allerede vet; at Tony er mafiaboss.

Tonys foretaksomme onkel, Corrado "Junior" Soprano, og den ambisiøse nevøen Christopher Moltisanti er sentrale personer også i andre runde av serien "Sopranos" som er spilt inn i New Jersey. Blant Tonys viktigste "forretnings-forbindelser" er Paulie Walnuts og nattklubbeier Silvio Dante. Blant nykommerne er Tonys søster Janice og Richie Aprile, bror til den avdøde mafiabossen Jackie Aprile. En av Tonys beste venner og "businesspartner" Big Pussy Bompensiero, som forsvant på mystisk vis, er tilbake igjen.

Amerikansk dramaserie
Originaltittel: The Sopranos II
Produsert av David Chase
Med James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Jamie-Lynn Sigler, Robert Iler, Nancy Marchand, Aida Turturro, Dominic Chianese, Michael Imperioli, Tony Sirico, Vincent Pastore, Steven van Zandt m.fl.
For ytterligere informasjon: http://www.bsilly.com/allday/sopranos.htm
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53

Bilde
Både Tony Soprano (James Gandolfini) og hans søster Janice (Aida Turturro) har problemer i kveldens episode av "Sopranos".